Σεμινάριο Αγιογραφίας με τον καταξιωμένο αγιογράφο –ζωγράφο κ. Γιώργο Κόρδη στην ΟΑΚ

Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019

Με πλήρη επιτυχία ολοκληρώθηκε –από τις 15 έως τις 19 Ιουλίου 2019– Σεμινάριο Αγιογραφίας με τον καταξιωμένο αγιογράφο-ζωγράφο κ. Γιώργο Κόρδη, στο χώρο του Εργαστηρίου Αγιογραφίας της ΟΑΚ.

Ο κ. Κόρδης μετέδιδε καθημερινά τις γνώσεις και τις απόψεις του, με αγάπη και ζήλο, αφιερώνοντας στους συμμετέχοντες άφθονες ώρες συνομιλίας, η οποία αφορούσε το θεωρητικό, καθώς και το πρακτικό υπόβαθρο για την Εικονογραφική Εκκλησιαστική Τέχνη.

Ο εικαστικός λόγος της εικόνας, ο ρυθμός της γραμμής και η λειτουργία του χρώματος ήταν ορισμένα από τα πολλά θέματα που εμπλούτισαν το παρόν Σεμινάριο.

Παράλληλα, ο κ. Κόρδης ιστορώντας την εικόνα του Αγίου Ιωάννη του Ερημίτη, με την τεχνική της αυγοτέμπερας με υποζωγράφιση, χάρισε μία μοναδική εμπειρία γνώσεων προς τους παρευρισκομένους.

Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες προς τον κ. Κόρδη για το υπέροχο ταξίδι στον κόσμο των εικόνων, καθώς και για την τιμή προς το Ίδρυμα, μέσα από την ενεργή παρουσία και τη διδασκαλία του.

Το Ίδρυμα θα συνεχίσει την όμορφη και δημιουργική συνεργασία με τον καταξιωμένο αγιογράφο, με μελλοντικά Σεμινάρια Αγιογραφίας, τα οποία θα διεξάγονται στις εγκαταστάσεις του.


Φωτογραφίες

-
-
-
-
-