Παρεκκλήσια

Χώροι προσευχής αποτελούν:

Το παρεκκλήσιο, εντός του πρώτου κτιρίου της ΟΑΚ, αφιερωμένο στους Θεσσαλονικείς αδελφούς Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο, Φωτιστές των Σλαύων.

Το αρχιτεκτονικό σχέδιο είναι του Μάνου Περάκη.

Η μεγάλη εικόνα της Αγίας Τριάδος ("Φιλοξενία του Αβραάμ") είναι αντίγραφο της γνωστής εικόνας του Αντρέα Ρουμπλιώφ (14ος αιώνας) και προσφέρθηκε στην ΟΑΚ ως δώρο του Πατριαρχείου Μόσχας,το 1979, από τον τότε Πατριάρχη Αλέξιο.

H εορτή των Αγίων τελείται στις 11 Μαΐου.

Το Παρεκκλήσιο, αφιερωμένο στον Άγιο Μακάριο, το οποίο βρίσκεται σε διαμορφωμένο σπήλαιο βορείως των εγκαταστάσεων της ΟΑΚ, όπου εορτάζεται η μνήμη αυτού 19 Ιανουαρίου.

Παρεκκλήσιο Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου

Παρεκκλήσιο Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου

Την Κυριακή 11 Μαΐου 1986, εορτή των Αγίων Αυταδέλφων Θεσσαλονικέων Κυρίλλου και Μεθοδίου, Μεγάλων Ιεραποστόλων και Φωτιστών των Σλάβων, έλαβε χώρα η τελετή των εγκαινίων και στη συνέχεια τελέστηκε Αρχιερατικό
Περισσότερα →

Παρεκκλήσιο Αββά Μακαρίου

Παρεκκλήσιο Αββά Μακαρίου

Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου (19 Ιανουαρίου), την παρουσία πολλών συνέδρων και άλλων προσκεκλημένων ο μακαριστός Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κυρός Ειρηναίος, μαζί με τον Αιδεσιμολ. Καθηγητή
Περισσότερα →

Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

Στις 28 Ιουνίου 1993 θεμελιώθηκε το Παρεκκλήσιο της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στα Νωπήγεια Κισάμου ( Ευρωμεσογειακό Κέντρο Νεότητας ) από τον μακαριστό Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κυρό Ειρηναίο.
Περισσότερα →