ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΟΑΚ «ΤΟ ΦΩΣ»

Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020

Η Βιβλιοθήκη της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης «Το Φως», αρχίζει την επαναλειτουργία της, παρακολουθώντας συνεχώς τις τρέχουσες εξελίξεις σχετικά με τον COVID-19 και προσαρμόζοντας τις υπηρεσίες της, στα νέα δεδομένα. Βεβαιώνουμε το κοινό και τους φίλους της Βιβλιοθήκης, ότι θα ανταποκριθούμε στις ανάγκες τους, σεβόμενοι πάντα την ανθρώπινη ζωή, τηρώντας πιστά τους κανόνες ασφαλείας και έχοντας πάντοτε ως σκοπό την εξυπηρέτηση του κοινού.

Η προσέλευση του κοινού, για δανεισμό ή για επιστροφή βιβλίων, θα πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσω προηγηθείσης τηλεφωνικής επικοινωνίας στο 28240 22500 και πληκτρολογώντας τον εσωτερικό αριθμό 5, κατά τις πρωινές ώρες. Η παραμονή του κοινού κατά την προσέλευσή του, στη Βιβλιοθήκη, ορίζεται στο χρονικό διάστημα των δεκαπέντε λεπτών, ενώ μέσα στον χώρο μπορούν να παρευρίσκονται έως τέσσερα άτομα. Θερμή παράκληση να χρησιμοποιούνται από τους επισκέπτες της Βιβλιοθήκης, ειδική μάσκα, καθώς και γάντια. Το αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης δεν θα λειτουργεί, μέχρι νεωτέρας.

Για την αποτελεσματικότερη εύρεση του υλικού που επιθυμείτε να δανειστείτε (π.χ. βιβλία, εφημερίδες, περιοδικά κ.ά.), έχετε τη δυνατότητα να περιηγηθείτε αρχικά στον ψηφιακό κατάλογο όλων των βιβλιοθηκών της ΟΑΚ στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://oaclib.openabekt.gr/ ώστε να εντοπίσετε το υλικό σας και να εξοικονομήσετε χρόνο κατά την προσέλευσή σας, στον χώρο της Βιβλιοθήκης.

Η συλλογή μας υπερβαίνει τους 30.000 τίτλους βιβλίων, οι οποίοι φιλοξενούνται στο ισόγειο του κτιρίου της Βιβλιοθήκης, καλύπτοντας όλους τους κλάδους των Επιστημών, Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών, Θετικών, Θεωρητικών και δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στη Θεολογική Επιστήμη.   

Στον υπερυψωμένο όροφο, υπάρχουν πάνω από 600 τίτλοι που αφορούν τον παγκόσμιο έντυπο Τύπο, με πλήρες αρχείο ημερησίων και εβδομαδιαίων εφημερίδων και επιστημονικών περιοδικών. Ενδεικτικά αναφέρουμε τίτλους εφημερίδων όπως: Σελινιώτικα Νέα, Καθολική, L’ OSSERVATORE ROMANO, όπως και τίτλους περιοδικών όπως Εφημέριος, Εκκλησία, Θεολογία, Η ζωή του παιδιού, Χριστός και Κόσμος, Απόστολος Βαρνάβας, Σύναξη, Σύνδεσμος, Theologische Quartalschrift, Irenikon.

Οι συλλογές βιβλίων και έντυπου τύπου είναι κυρίως στα Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ρωσικά, αλλά και σε άλλες  γλώσσες.

Ακόμη, στα πλαίσια του Προγράμματος «Ανάδειξη του Ορθόδοξου Πολιτιστικού Αποθέματος του Νομού Χανίων», ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να αναζητήσει και να εντοπίσει βιβλία και περιοδικά σε ψηφιακή μορφή, να περιηγηθεί ψηφιακά σε Ναούς και Ιερές Μονές, θαυμάζοντας Ιερά Σκεύη και τοιχογραφίες, αλλά και το ψηφιακό υλικό από το Πρόγραμμα λόγου και Τέχνης της ΟΑΚ, «Πρόσωπο προς Πρόσωπο».

Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα ακρόασης του ψηφιακού ακουστικού αρχείου των δράσεων της ΟΑΚ, αλλά και χρήσης διαδραστικών εκπαιδευτικών παιχνιδιών (π.χ. Κρυπτόλεξο, Mάντεψε το μνημείο, Quiz κ.ά.).

Η διαδικτυακή πύλη της Βιβλιοθήκης της ΟΑΚ είναι διαθέσιμη στο κοινό στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.libraryoac.gr/el/.


Φωτογραφίες

-
-