Σάββατο στη Βιβλιοθήκη της ΟΑΚ «Το Φως» 2022-2023

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2022

Η Βιβλιοθήκη της ΟΑΚ «Το Φως», ανακοινώνει με μεγάλη χαρά για ακόμη μια χρονιά, Εκπαιδευτικές Δράσεις για τους μικρούς φίλους του Ιδρύματος

Η Βιβλιοθήκη της ΟΑΚ «Το Φως» ανακοινώνει με μεγάλη χαρά -για ακόμη μία χρονιά- Εκπαιδευτικές Δράσεις για τους μικρούς φίλους του Ιδρύματος, με γενικό τίτλο: «Σάββατο στη Βιβλιοθήκη της ΟΑΚ».

Οι δράσεις αυτές απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας από 4 έως 10 ετών και αναφέρονται στις καθημερινές ανησυχίες των παιδιών, στη διαφορετικότητα, στη φιλία, στα συναισθήματα κ.ά., ενώ τούς δίνουν τη δυνατότητα να απασχολούνται δημιουργικά κατά τη χειμερινή περίοδο.

Η πραγματοποίηση των εκπαιδευτικών δράσεων στη Βιβλιοθήκη της ΟΑΚ αποτελεί ένα εναλλακτικό είδος διδασκαλίας και επιδιώκει τη δραστηριοποίηση και την ενεργή συμμετοχή των παιδιών μέσα από καινοτόμες δράσεις και μεθόδους εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της απόκτησης γνώσης και της καλλιέργειας της προσωπικότητάς τους.

Οι δράσεις πραγματοποιούνται με την τήρηση των εκάστοτε οδηγιών του ΕΟΔΥ για την εξάπλωση της πανδημίας, λαμβάνοντας όλα τα υγειονομικά μέτρα κατά της Covid–19.

Ώρα έναρξης των Προγραμμάτων 11:00 π.μ.

Ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές στην Ημέρα και την Ώρα των Δράσεων.

Είσοδος ελεύθερη.
Δεν χρειάζεται προεγγραφή.
Η δράση διαρκεί 1 ώρα.

Πληροφορίες: Ιωάννης Μουντογιαννάκης,
M.Sc. Βιβλιοθηκονόμος - Επιστημονικός Συνεργάτης της ΟΑΚ, Τηλ.: 2824022245, e-mail: [email protected]

Tο Πρόγραμμα των Εκπαιδευτικών Δράσεων έχει ως εξής:

1. Τίτλος «Τα αμέτρητα» 12/11/2022                                                                                                                                         Συγγραφέας Αγγελίδου Μαρία, εκδ. Ίκαρος

Ποιες είναι οι ιστορίες που κατεβαίνουν στη γη μόνο καλοκαίρι; Πόσα παραμύθια ξεκινάνε άσχημα και τελειώνουν καλά; Πόσα δεν τελειώνουν καθόλου και μένουν για πάντα μισά; Πόσα είναι τα πράγματα που μπορούμε να μετρήσουμε; Και πόσα τα Αμέτρητα;

2. Τίτλος «Μπιζζζ» 26/11/2022
Συγγραφέας Αγγέλου Άγγελος, εκδ. Ίκαρος

Μια ρεαλιστική ιστορία για το απροσδόκητο στην καθημερινή σχολική ζωή, τη στάση των παιδιών απέναντί του και την τεχνολογία που στην υπερβολή της κάνει τη μεγάλη ζημιά.

3. Τίτλος «Το δέντρο που είμαι» 10/12/2022
Συγγραφέας Γιουβάλ Ζόμερ, εκδ. Ψυχογιός

Ένα μικρό έλατο στο δάσος δεν είναι το τέλειο, ψηλό δέντρο που θα διαλέξουν για να γίνει χριστουγεννιάτικο. Ωστόσο, όταν πια μένει μόνο του στο ξέφωτο, θα λάβει, ανέλπιστα, πολλά δώρα… Ο Γιουβάλ Ζόμερ μάς παίρνει μαζί του σε μια λυρική, ολόθερμη και αισιόδοξα γιορτινή βόλτα στον φυσικό κόσμο.

4. Τίτλος «Μπέλ Μπεσαμέλ» 14/01/2023
Συγγραφέας Κωνσταντουδάκη Χριστίνα, εκδ. Διόπτρα

Η συγγραφέας, με την παρουσία της στην Βιβλιοθήκη θα μας ταξιδέψει σε μία μαγειρική περιπέτεια για επίδοξους σεφ!

5. Τίτλος «Ο Γλύκος και η Μοναχούδα» 28/01/2023
Συγγραφέας Πλανάκη Άρτεμις

Η Συγγραφέας, με την παρουσία της στην Βιβλιοθήκη, θα διαβάσει στα παιδιά το μοναδικό αυτό παραμύθι. Πολλές φορές τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται, αλλά εντελώς αντίθετα! Ο "Γλυκός" μας ψάχνει την αληθινή φιλία σε έναν συνήθη χώρο, την αγέλη. Ψάχνει όμως με τη λογική. Όλα ανατρέπονται όταν ανοίγει δίχως φόβο την καρδιά.

6. «Εφτά παπούτσια για την κυρά Σαρακοστή» 18/02/2023
Συγγραφέας Ιακώβου Άννα, εκδ. Άθως

Γεμάτο ποίηση το χαριτωμένο αυτό αφήγημα, όχι μόνο φέρνει τα παιδιά σ’ επαφή με την παράδοση της ζυμαρένιας κυρά-Σαρακοστής αλλά μέσα από την πρωτότυπη εξέλιξή του παρακινεί στην ανάπτυξη μιας αγαπητικής σχέσης με όλα τα πρόσωπα που τα περιβάλλουν και ιδιαίτερα τα πιο ηλικιωμένα και απομονωμένα από αυτά.

7. «Η Ελληνική Επανάσταση του 1821» 18/03/2023
Συγγραφέας Μανδηλαράς Φίλιππος, εκδ. Παπαδόπουλος

Η ιστορία της Επανάστασης του 1821 χρόνο με το χρόνο: οι αιτίες της, οι αφορμές, οι φωτεινές και οι σκοτεινές στιγμές της. Δοσμένη με απλά, κατανοητά στιχάκια που βοηθούν το παιδί να κάνει την πρώτη γνωριμία με το γεγονός που στάθηκε η απαρχή της ίδρυσης του σύγχρονου ελληνικού κράτους.

8. «Αυγό για γίγαντες» 01/04/2023
Συγγραφέας Ιακώβου Άννα, εκδ. Άθως

Αυγό για γίγαντες: το.. πιο διαδραστικό βιβλίο μας ενώνει όλους σε μια.. μουσική συντροφιά μέσα στην Πασχαλιά!


Φωτογραφίες

Αφίσα