Μέσα από τα μάτια ενός καλλιτέχνη

Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017

Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2018, έλαβαν χώρα στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ), τα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής, με θέμα: «Μέσα από τα μάτια ενός καλλιτέχνη». Ο Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, παρουσιάζοντας τον κ. Fred Thoolen,

 

     Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2018, έλαβαν χώρα στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ), τα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής, με θέμα: «Μέσα από τα μάτια ενός καλλιτέχνη». Ο Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, παρουσιάζοντας τον κ. Fred Thoolen,  υπογράμμισε πως ο δημιουργός των έργων είναι ένας πρεσβευτής της Κρήτης και της ΟΑΚ, όσον αφορά την Τέχνη και τον Πολιτισμό. Κατά τον Δρα Ζορμπά ο καλλιτέχνης μελετά και αποτυπώνει το μοναδικό φως της Κρήτης, αλλά και αναδεικνύει κομμάτια του κρητικού τοπίου όπως την ελιά, την πέτρα και το φως ως αναγωγικά σύμβολα.

     Ο Fred Thoolen, απόφοιτος της Βασιλικής Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Χάγης, εκπαιδεύτηκε στην απεικόνιση της πραγματικότητας με διάφορες τεχνικές, από τον Ιμπρεσιονισμό μέχρι τον Υπερρεαλισμό, αλλά και άλλες τεχνικές.

     Κατά την παραμονή του στην Κρήτη, εμπνεύστηκε από το περιβάλλον της ΟΑΚ και αποτύπωσε τα ερεθίσματα σε διάφορες ζωγραφιές και σκίτσα (ακουαρέλα, ακρυλικά, μεικτή τεχνική). Ιδιαίτερα τον συνεπήρε το θέμα του Προγράμματος Τέχνης και Λόγου της ΟΑΚ, «Πρόσωπο προς Πρόσωπο». Η δημιουργία ενός τρίπτυχου, το οποίου τα αποκαλυπτήρια πραγματοποιήθηκαν σήμερα και το οποίο περιγράφει την ιστορία του Αββά Μακαρίου, συμπυκνώνει το μήνυμα πως εάν θέλουμε να δημιουργήσουμε σε αυτόν τον κόσμο, τότε θα πρέπει να παραμείνουμε σε διάλογο, κοιτάζοντας ο ένας τον άλλον πρόσωπο προς πρόσωπο.

     Η Έκθεση Ζωγραφικής θα φιλοξενηθεί για λίγες ακόμη ημέρες στην ΟΑΚ.