Μαθητές παρακολουθούν Πρόγραμμα για τον Καζαντζάκη

Σάββατο, 8 Απριλίου 2017

Την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017, επισκέφθηκαν την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, μαθητές Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Θεοδωρόπουλου, ώστε να παρακολουθήσουν μία δημιουργική σύνθεση των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων:

Την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017, επισκέφθηκαν την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, μαθητές Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Θεοδωρόπουλου, ώστε να παρακολουθήσουν μία δημιουργική σύνθεση των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων: «Αναφορά στον Καζαντζάκη», «El Greco. Ο ζωγράφος του Θεού» και «Καζαντζάκης-Ζορμπάς: η φιλία που νίκησε το θάνατο».

     Τους μαθητές υποδέχθηκε η Επιστημονική Συνεργάτιδα του Ιδρύματος, Δρ Μαρία Χατζηαποστόλου, η οποία μέσα από την προβολή οπτικοακουστικού υλικού που αφορούσε τη ζωή και το έργο του μεγάλου συγγραφέα της Κρήτης, εισήγαγε τους μαθητές στο κλίμα της εποχής που έζησε και έδρασε ο Νίκος Καζαντζάκης, ώστε να κατανοήσουν βαθύτερα τη σκέψη του και την υπαρξιακή κοσμοθεωρία του. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην αξία της αληθινής φιλίας, ως δύναμης που καλλιεργεί στη ψυχοσύνθεση του ανθρώπου, αξίες όπως, η θυσιαστική αγάπη, η αλληλεγγύη και η ανιδιοτέλεια και τον ολοκληρώνει ως πρόσωπο.

     Στη συνέχεια, τα παιδιά θαύμασαν τα αντίγραφα της ταινίας «El Greco», τα οποία φυλάσσονται στην ΟΑΚ και ενημερώθηκαν για τον μεγάλο ζωγράφο Δομήνικο Θεοτοκόπουλο, που κίνησε από την Κρήτη για να κατακτήσει ολάκερο τον κόσμο. Παράλληλα, περιηγήθηκαν στην Έκθεση φωτογραφίας «El Greco», που αποτελείται από έργα του κ. Μετζάκη –φωτογράφου της ομώνυμης ταινίας– και φιλοξενείται στον ίδιο χώρο.

     Η επίσκεψη των μαθητών ολοκληρώθηκε στη μεγάλη συνεδριακή αίθουσα της ΟΑΚ, όπου ενημερώθηκαν για τη διεξαγωγή της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας το περασμένο καλοκαίρι, καθώς και για τη μεγάλη επιστημονική δραστηριότητα που λαμβάνει χώρα εκεί και θαύμασαν τις μεγάλες τεχνικές δυνατότητες της αίθουσας.

Οι μαθητές έφυγαν «γεμάτοι» από νέες γνώσεις και με την υπόσχεση της επιστροφής, καθώς ανανέωσαν το ραντεβού τους για το νέο σχολικό έτος, για μία εκτενέστερη ενασχόληση με τον μεγάλο ζωγράφο της Κρήτης, Δομήνικο Θεοτοκόπουλο.