«Σάββατο στη Βιβλιοθήκη της ΟΑΚ»

Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019

Η Βιβλιοθήκη της ΟΑΚ «Το Φως», ανακοινώνει για τρίτη συνεχή χρονιά Εκπαιδευτικές Δράσεις για τους μικρούς φίλους του Ιδρύματος, με γενικό τίτλο: «Σάββατο στη Βιβλιοθήκη της ΟΑΚ».

Οι δράσεις αυτές απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας από 4 έως 12 ετών και συνήθως αφορούν Παγκόσμιες Ημέρες, οι οποίες είναι αφιερωμένες σε πανανθρώπινες αξίες και σημαντικά γεγονότα. Παράλληλα, οι δράσεις αναφέρονται στις καθημερινές ανησυχίες των παιδιών και τους δίνουν τη δυνατότητα να απασχολούνται δημιουργικά κατά τη χειμερινή περίοδο.

Η πραγματοποίηση των παρόντων εκπαιδευτικών δράσεων στη Βιβλιοθήκη της ΟΑΚ, αποτελεί ένα εναλλακτικό είδος διδασκαλίας και επιδιώκει τη δραστηριοποίηση και την ενεργή συμμετοχή των παιδιών, μέσα από καινοτόμες δράσεις και μεθόδους εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της απόκτησης γνώσης και της καλλιέργειας της προσωπικότητάς τους.

 

Ακολουθεί το Πρόγραμμα των εκπαιδευτικών δράσεων:

 

1.Τίτλος: «Ο κήπος του Έβαν»

Συγγραφέας: Brian Lies

26/10/2019

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΟΗΕ (24/10), διαβάζουμε ένα βιβλίο με βαθιά αισιόδοξο και θετικό μήνυμα.

  

2.Τίτλος: «Το ψηλότερο βουνό βιβλίων στον κόσμο»

Συγγραφέας: Rocio Bonilla

09/11/2019

Η εικονογράφηση του βιβλίου μας ταξιδεύει με μαγικό τρόπο μέσα στις σελίδες του, άλλοτε στο βυθό της θάλασσας μέσα στην κοιλιά μιας φάλαινας, άλλοτε στη ζούγκλα με τον Κινγκ Κονγκ κι άλλοτε στον πλανήτη του Μικρού Πρίγκιπα.

 

3.Τίτλος: «Που κρύβονται τα δικαιώματα»

Συγγραφέας: Μαρίζα Ντεκάστρο

23/11/2019

Κάθε χρόνο εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού (20/11), μία ημέρα αφιερωμένη σε όλα τα παιδιά του κόσμου.

 

4. Τίτλος: «Οι περιπέτειες της Βούλας στο Κόκκινο Βιβλίο»

Συγγραφέας: Σταυρούλα Παγώνα, Έλενα Θωΐδου

7/12/2019

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (3/12), διαβάζουμε την ιστορία της Βούλας, μίας μικρής μαύρης κουκκίδας όπου θα ζήσει περιπέτειες και θα κάνει νέους φίλους.

 

5. Τίτλος: «Το κουμπί της αγάπης και ο πρίγκιπας που δεν είναι πια μικρός»

Συγγραφέας: Βαγγέλης Ηλιόπουλος

14/12/2019

Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης! Μπορεί ένα κουµπί, χαρισµένο µε αγάπη, να αλλάξει την ιστορία µιας πολιτείας, της οποίας ο βασιλιάς µιλούσε µε άσχηµο και υποτιµητικό τρόπο και δίχαζε τον λαό;

 

6.  Τίτλος: «Ο λύκος που έπεσε από το βιβλίο του»

Συγγραφέας: Thierry Robberecht

18/01/2020

Ο λύκος της ιστορίας πέφτει από τις σελίδες και βρίσκεται ολομόναχος μέσα στο δωμάτιο. Ολομόναχος; Όχι! Ένα όμορφο και διασκεδαστικό βιβλίο με θέμα τη φιλαναγνωσία.

 

7.  Τίτλος: «Το δέντρο που έδινε»

Συγγραφέας: Shel Silverstein

08/02/2020

«Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια μηλιά… κι αγαπούσε ένα αγοράκι». Έτσι αρχίζει το όμορφο παραμύθι που το διάβασμά του αφήνει τη γεύση μιας αξέχαστης ευαισθησίας.

 

8.Τίτλος: «Το καρναβάλι των ζώων»

Συγγραφέας: Camille Saint Saens

22/02/2020

Οι Απόκριες πλησιάζουν και διαβάζουμε για το καρναβάλι των ζώων! Μια φορά κι έναν καιρό στο μακρινό μέλλον όλα τα ζώα συμφώνησαν να κάνουν μια μεγάλη γιορτή, ένα πάρτι... Κάτι σαν καρναβάλι...

 

9. Τίτλος: «Κωνσταντίνος Κανάρης»

Συγγραφέας: Φίλιππος Μανδηλαράς

21/03/2020

Οι περιπέτειες του ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, Κωνσταντίνου Κανάρη, μέσα από απλά και χαριτωμένα στιχάκια, από τον συγγραφέα Φίλιππο Μανδηλαρά, για να εντυπώνονται εύκολα στη μνήμη των παιδιών. Στο τέλος, τα παιδιά μαθαίνουν για την Ελληνική Σημαία και τη ζωγραφίζουν.

 

10. Τίτλος: «Το κάτι άλλο»

Συγγραφέας: Kathryn Cave

28/03/2020

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού (21/03), διαβάζουμε «Το Κάτι Άλλο», που προσπαθεί με κάθε τρόπο να μοιάσει με τους άλλους. Αλλά, ό,τι κι αν κάνει, το μόνο που καταφέρνει είναι να δείξει πόσο διαφέρει από αυτούς.

 

11. Τίτλος: «Να ένα ποίημα που γιατρεύει τα ψάρια»

Συγγραφέας: Jean-Pierre Simeon

04/04/2020

Ένα εικονογραφημένο βιβλίο για τη δύναμη των λέξεων και το πώς η Ποίηση μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τη ζωή! Τελικά, η Ποίηση είναι κάτι μακρινό και δυσπρόσιτο ή μήπως είναι η ίδια μας η ζωή;

 

12. Τίτλος: «Το αυγό που μισούσε το κόκκινο χρώμα»

Συγγραφέας: Χρυσάνθη Καραΐσκου

11/04/2020

Καθώς πλησιάζουμε προς το Άγιον Πάσχα, διαβάζουμε μια χιουμοριστική ιστορία με ένα αυγό που είχε την ατυχία να γεννηθεί λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα.

 

13. Τίτλος: «Βασιλιάς φωνακλάς γαλήνη δεν βρίσκει»

Συγγραφέας: Τζένη Κουτσοδημητροπούλου

25/04/2020

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23/4) διαβάζουμε για τον φωνακλά Βασιλιά, όπου σε μια πόλη που την έλεγαν Βροντούπολη, όλοι φώναζαν και τα πάντα γίνονταν με φασαρία τρομερή...

 

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ 11:00 ΠΡΩΙΝΗ

 

Πληροφορίες:
Ιωάννης Μουντογιαννάκης,M.Sc.
Βιβλιοθηκονόμος - Επιστημονικός Συνεργάτης της ΟΑΚ
Τηλ.: 28240 22245 ή 28240 22500
e-mail: [email protected], Website: www.oac.gr, www.libraryoac.gr
 


Φωτογραφίες

-
-
-