Πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας

Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Μνημείων –όπως έχει χαρακτηρισθεί από την ΟΥΝΕΣΚΟ και το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων η 2η ημέρα του Μαΐου– τη Δευτέρα 25 Απριλίου, μαθητές από το ΓΕΛ Μαλίων Ηράκλειου Κρήτης

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Μνημείων –όπως έχει χαρακτηρισθεί από την ΟΥΝΕΣΚΟ και το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων η 2η ημέρα του Μαΐου– τη Δευτέρα 25 Απριλίου, μαθητές από το ΓΕΛ Μαλίων Ηράκλειου Κρήτης, επισκέφθηκαν την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) και παρακολούθησαν το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με τίτλο «Η πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας».

     Ο υπεύθυνος της Εκπαιδευτικής δράσης και Βιβλιοθηκονόμος της ΟΑΚ, κ. Ιωάννης Μουντογιαννάκης, υποδέχθηκε τους μαθητές στη Μεγάλη Συνεδριακή Αίθουσα του Ιδρύματος και αφού τους εισήγαγε στις δράσεις και το έργο της ΟΑΚ, στη συνέχεια τους μίλησε για την ιστορία της πόλης των Χανίων και παρουσίασε οπτικοακουστικό υλικό, για τα σημαντικότερα μνημεία του Νομού, όπως το Γιαλί Τζαμί, τον Αιγυπτιακό Φάρο, τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σπλάντζιας  κ.α.

     Τέλος, οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του Ιδρύματος και ενημερώθηκαν αναλυτικά για το έργο της ΟΑΚ και φιλοξενήθηκαν στο Ίδρυμα. Οι μαθητές έφυγαν από την ΟΑΚ «γεμάτοι» από νέες γνώσεις και με την υπόσχεση της επιστροφής.