Διεθνές Συνέδριο για την κβαντική φυσική

Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2016

Διεθνές Συνέδριο και Σχολείο για την κβαντική φυσική πραγματοποιείται από 4 έως 11 Ιουνίου στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης.

Διεθνές Συνέδριο και Σχολείο για την κβαντική φυσική πραγματοποιείται από 4 έως 11 Ιουνίου στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το συνέδριο διοργανώνουν η Ερευνητική Ομάδα Κβαντικής Οπτικής και Κβαντικής Πληροφορίας του Επίκ. Καθηγητή της Σχολής Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης Δ.Γ. Αγγελάκη, σε συνεργασία με ερευνητικές ομάδες από τα Πανεπιστήμια ΕΤΗ Ζυρίχης, Diderot Παρισίου, ICFO Βαρκελώνης, TU Βιέννης.

Το Συνέδριο πραγματεύεται το καινούργιο πεδίο που προέκυψε από την ένωση της Κβαντικής Φυσικής και της Θεωρίας Υπολογισμού, τους Κβαντικούς Υπολογιστές. Θεματικά, οι εργασίες του συνεδρίου επικεντρώνονται στον τομέα των Κβαντικών Προσομοιωτών με Φωτονικά και Υπεραγώγιμα Κβαντικά Κυκλώματα, τον πιο εξελιγμένο τομέα όσον αφορά την πειραματική υλοποίηση Κβαντικών Επεξεργαστών.

Οι διαλέξεις του Σχολείου απευθύνονται σε προχωρημένους μεταπτυχιακούς φοιτητές υποψηφίους διδάκτορες και μεταδιδακτορικούς ερευνητές. Το Συνέδριο υποστηρίζεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Cost - European Cooperation in Science and Technology και συγκεκριμένα από τη Δράση  Quantum -Nanophotonics.