«Το ψηλότερο βουνό βιβλίων στον κόσμο»

Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2019

Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019, επισκέφθηκαν τη Βιβλιοθήκη της ΟΑΚ «Το Φως», οι μικροί φίλοι του Ιδρύματος, στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών Δράσεων με γενικό τίτλο: «Σάββατο στη Βιβλιοθήκη της ΟΑΚ», για να ακούσουν το παραμύθι: «Το ψηλότερο βουνό βιβλίων στον κόσμο», της συγγραφέως Bonilla Rocio.

Ο επιστημονικός συνεργάτης και Βιβλιοθηκονόμος της ΟΑΚ, Ιωάννης Μουντογιαννάκης, ανέγνωσε στα παιδιά αυτό το ξεχωριστό παραμύθι του οποίου την εικονογράφηση επιμελήθηκε η ίδια η συγγραφέας. Το βιβλίο ταξιδεύει τους μικρούς αναγνώστες με μαγικό τρόπο στον κόσμο της κλασικής παιδικής Λογοτεχνίας, όπου πίσω από κάθε εικόνα κρύβεται μια αγαπημένη ιστορία για παιδιά, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί κίνητρο για εξερεύνηση, για όσους δεν γνωρίζουν τις κλασικές ιστορίες, όπως το «Μόμπι Ντίκ» ή ακόμη και τον «Μικρό Πρίγκιπα».

Μετά την ανάγνωση, τα παιδιά ζωγράφισαν το δικό τους εξώφυλλο βιβλίου και έβαλαν τον δικό τους τίτλο, ανανεώνοντας τη συνάντησή τους για το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 11 π.μ., για να ακούσουν το παραμύθι: «Που βρίσκονται τα δικαιώματα», της συγγραφέως Μαρίζα Ντεκάστρο.

 

Πληροφορίες:
Ιωάννης Μουντογιαννάκης

 Βιβλιοθηκονόμος – Επιστημονικός συνεργάτης της ΟΑΚ
Τηλ: 28240 22245 e-mail: [email protected]

 


Φωτογραφίες

-
-
-
-