Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ στην ΟΑΚ

Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2019

Εκπαιδευτικοί και μαθητές από την Ελλάδα, την Πολωνία, την Τουρκία και τη Χώρα των Βάσκων (Ισπανία), επισκέφθηκαν την ΟΑΚ, με συντονίστρια τη Φιλόλογο του Γυμνασίου Κολυμβαρίου κ. Ελπινίκη Μιχαλούδη και τη συνεργασία του Διευθυντή του Λυκείου Κολυμπαρίου, κ. Ζαχαρία Κουτουλάκη και του Διευθυντή του Γυμνασίου Κολυμπαρίου, κ. Στυλιανού Παπαδάκη. Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων του Προγράμματος Erasmus+ Project με τίτλο: “MISSION POSSIBLE HEALTH 2017 – 2019”. Το Πρόγραμμα αυτό αποτελείται από τις ενότητες νερό, διατροφή, δάση και βότανα.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη στην ΟΑΚ ολοκληρώθηκε σε δύο φάσεις και η φετινή δράση αφορούσε τη σημασία του νερού στη ζωή του ανθρώπου. Κατά την πρώτη φάση (27/6/2019), τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές υποδέχθηκε ο Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, ο οποίος στον Χαιρετισμό του, τόνισε τη σημασία του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ για την κατανόηση των λαών και την οικοδόμηση του κοινού οίκου μας. Στη συνέχεια, ο Υπεύθυνος του Ινστιτούτου Θεολογίας και Οικολογίας (ΙΘΟ), Αντώνης Καλογεράκης, μέσα από την προβολή διαφανειών ανέλυσε στους εκπαιδευτικούς το περιβαλλοντικό έργο του Ιδρύματος και την έννοια της κλιματικής αλλαγής. Ακολούθησαν μουσικές δραστηριότητες στον αύλειο χώρο της ΟΑΚ, με χορούς, τραγούδια με τη συνοδεία παραδοσιακού μουσικού οργάνου, από την Τουρκία, την Πολωνία, αλλά και την Ελλάδα, μεταδίδοντας το μήνυμα της σημασίας του κτισίματος πολιτιστικών γεφυρών και ενδυναμώνοντας τη φιλία των λαών. Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά σε όλες τις περιβαλλοντικές δράσεις τονίζοντας ότι ο πλανήτης μας απαιτεί σεβασμό, καθώς είναι το κοινό σπίτι μας. Καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος ήταν ιδιαίτερα εμφανές ότι η μαθητιώσα νεολαία είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη στα θέματα της οικολογίας και της κλιματικής αλλαγής και η αναγκαιότητα της ανάπτυξης δράσεων για την προστασία της φύσης πρέπει να γίνει καθημερινό βίωμα όλων.

Κατά τη δεύτερη φάση (1/7/2019), οι μαθητές παρέλαβαν τις Βεβαιώσεις συμμετοχής και αξιολόγησης του Προγράμματος.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την Ιστοσελίδα του Γυμνασίου Κολυμπαρίου: http://gymnasiokolymvariou.blogspot.com/ καθώς και την Ιστοσελίδα για το Erasmus+ Project: http://erasmusplus.zsnw.edu.pl/.


Φωτογραφίες

-
-
-
-
-