«Τα μαλλιά του Όλιβερ» στη Βιβλιοθήκη της ΟΑΚ

Σάββατο, 6 Απριλίου 2019

Ακόμη ένα «Σάββατο στη Βιβλιοθήκη της ΟΑΚ», είχαν την ευκαιρία να περάσουν οι μικροί αναγνώστες στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος «Το Φώς», το Σάββατο 6 Απριλίου 2019. Τα παιδιά αφού άκουσαν το ετήσιο μήνυμα της Διεθνούς Επιτροπής Βιβλίου για τη νεότητα (ΙΒΒΥ) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, με φετινό τίτλο: «Τα βιβλία μας βοηθούν να μη βιαζόμαστε» διάβασαν και εν συνεχεία συζήτησαν με αφορμή το βιβλίο του Θοδωρή Τσεκούρα με τίτλο «Τα μαλλιά του Όλιβερ», με τον Επιστημονικό συνεργάτη και Βιβλιοθηκονόμο της ΟΑΚ, Ιωάννη Μουντογιαννάκη.

Η παραμυθένια ιστορία πραγματεύεται το πρόβλημα της σύγχρονης εποχής, που δεν είναι άλλο από την αποδοχή της διαφορετικότητας, αλλά και την έκφραση των συναισθημάτων τους. Επίσης, συζήτησαν για την Εικόνα που κοσμεί τη Βιβλιοθήκη με την ευαγγελική φράση: «ὅστις οὖν ταπεινώσει ἑαυτὸν ὡς τὸ παιδίον τοῦτο, οὗτός ἐστιν ὁ μείζων ἐν τῇ βασιλείᾳ τῶν οὐρανῶν» (Κατά Ματθαίον 18:4).

Στο τέλος τα παιδιά, έγραψαν πάνω σε χαρτόνι, «ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ» και κόλλησαν πάνω εικόνες για την αγάπη και την ειρήνη, διαβάζοντας το ομώνυμο ποίημα «Αν όλα τα παιδιά της γης», του Γιάννη Ρίτσου, κατά το οποίο: «Αν όλα τα παιδιά της γης πιάναν γερά τα χέρια, κορίτσια αγόρια στη σειρά και στήνανε χορό, ο κύκλος θα γινότανε πολύ πολύ μεγάλος, κι ολόκληρη τη γη μας θ’ αγκάλιαζε θαρρώ». 

Η τελευταία δράση για τη φετινή σχολική χρονιά θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Απριλίου 2019, στη Βιβλιοθήκη της ΟΑΚ, όπου θα διαβάσουμε μαζί το βιβλίο: «Η Μεγάλη Εβδομάδα του Νικόλα» της Μαρίνας Παλιάκη. Το εν λόγω βιβλίο παρουσιάζει τα ευαγγελικά μηνύματα που εμπνέουν κάθε ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας και συνδέει το εκάστοτε γεγονός με τις Ιερές Ακολουθίες των ημερών, στις οποίες το κάθε παιδί καλείται να συμμετάσχει ενεργά.

Σας περιμένουμε όλους!

 

 


Φωτογραφίες

-
-
-
-