Σεμινάριο για το Διαδίκτυο και τα Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης στην ΟΑΚ

Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2020

Σεμινάριο για τα Μέσα Ηλεκτρονικής Κοινωνικής Δικτύωσης παρακολούθησαν οι επιστημονικοί συνεργάτες της ΟΑΚ, από τις 7 έως τις 10 Φεβρουαρίου 2020, στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, στο πλαίσιο της προσπάθειας συνεχούς επιμόρφωσης και κατάρτισής τους.

Στο Σεμινάριο δίδαξε ο Δρ Gernot Meier, Επιστημονικός Συνεργάτης της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Βάδης στη Γερμανία και Υπεύθυνος για τις Θετικές Επιστήμες, τον Πολιτισμό και τα Μ.Μ.Ε.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, καλωσόρισε τον κ. Meier και τόνισε ότι το παρόν Σεμινάριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας με το Δίκτυο Ακαδημιών της Ευρώπης (OIKOSNET EUROPE).

Ο κ. Meier παρουσίασε τη φιλοσοφία του διαδικτύου και ανέπτυξε ένα ειδικό Εργαστήριο που αφορά τη μέθοδο αφήγησης μιας ιστορίας “story telling”, μέσω της οποίας δύνανται να προωθηθούν πιο αποτελεσματικά οι ιδέες και οι δράσεις της ΟΑΚ. Μέσα από παραδείγματα από τον χώρο της διαφήμισης, αλλά και την εκτενή αναφορά στη δύναμη της εικόνας, ο κ. Meier τόνισε πως το σημαντικό κάθε φορά στην προβολή της εκάστοτε είδησης, είναι η σωστή μετάδοση του μηνύματος και η κατανόησή του, από όλους ανεξαιρέτως.

Κατά την παραμονή του, ο κ. Meier είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί και σε άλλους χώρους του Ιδρύματος, όπως η Βιβλιοθήκη της ΟΑΚ, «Το Φως» και το Μουσείο Κρητικών Βοτάνων.  


Φωτογραφίες

-
-
-
-