Σεμινάριο Αγιογραφίας στην Ιερά Μονή Valamo της Φινλανδίας

Σάββατο, 2 Μαρτίου 2019

Για τρίτη συνεχή φορά, η OAΚ αποδέχτηκε την πρόσκληση συνεργασίας σε Σεμινάριο Βυζαντινής Αγιογραφίας στην Ιερά Μονή του Βαλάμου στη Φινλανδία, στο οποίο η Αγιογράφος και Υπεύθυνη του Εργαστηρίου Αγιογραφίας της ΟΑΚ, κ. Κωνσταντίνα Στεφανάκη

Για τρίτη συνεχή φορά, η OAΚ αποδέχτηκε την πρόσκληση συνεργασίας σε Σεμινάριο Βυζαντινής Αγιογραφίας στην Ιερά Μονή του Βαλάμου στη Φινλανδία, στο οποίο η Αγιογράφος και Υπεύθυνη του Εργαστηρίου Αγιογραφίας της ΟΑΚ, κ. Κωνσταντίνα Στεφανάκη δίδαξε τις αρχές και τις τεχνικές της Αγιογραφίας, στις ειδυλλιακές εγκαταστάσεις της Μονής, από τις 20 έως τις 30 Ιανουαρίου 2019.

Εκ μέρους της ΟΑΚ εκφράζονται θερμές ευχαριστίες στον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής του Βαλάμου, Αρχιμανδρίτη Sergei, στην Διευθύντρια της Ακαδημίας του Βαλάμου, κ. Pia Houni, προς όλο το προσωπικό της Ακαδημίας, αλλά και σε όλους τους συμμετέχοντες στο όμορφο αυτό «ταξίδι» στον κόσμο της Βυζαντινής Εικονογραφίας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζονται προς τον Αγιογράφο και καλό φίλο του Ιδρύματος, κ. Alexander Wikström, για την όλη βοήθεια και τη στήριξη κατά την προετοιμασία, αλλά και κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου.

Η συνεργασία της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης με την Ακαδημία της Μονής του Βαλάμου, θα συνεχιστεί και στο άμεσο μέλλον, καθώς το επόμενο Σεμινάριο Αγιογραφίας θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις της ΟΑΚ κατά το έτος 2020, όπου το Ίδρυμα θα υποδεχθεί με χαρά τους φίλους του, όλους εκείνους τους ανθρώπους που αγαπούν την ιερή Τέχνη της Αγιογραφίας.


Φωτογραφίες

Seminario
Valamo