«Σάββατο στη Βιβλιοθήκη της ΟΑΚ»

Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019

Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019, οι μικροί φίλοι του Ιδρύματος επισκέφθηκαν τη Βιβλιοθήκη της ΟΑΚ και άκουσαν από τον επιστημονικό συνεργάτη και Βιβλιοθηκονόμο της ΟΑΚ, Ιωάννη Μουντογιαννάκη, το  εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά του Βαγγέλη Ηλιόπουλου –υποψήφιου για το Διεθνές Βραβείο Astrid Lindgren 2017– με τίτλο: «Το κουμπί της αγάπης και ο πρίγκιπας που δεν είναι πια μικρός».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης, συζήτησαν τα παιδιά ότι σημασία στη ζωή, δεν έχουν τα μεγάλα και τα φανταχτερά. Μπορεί κάτι μικρό και ασήμαντο, δοσμένο με αγάπη μεγάλη και αληθινή, να είναι πολύτιμο για αυτόν που θα το δεχτεί. Γιατί όπως αναφέρει και ο συγγραφέας στο παραμύθι: «Κόσμημα είναι ότι ωραίο έχεις και σε γεμίζει χαρά! Χαρά, γιατί σου θυμίζει αυτόν που σ’ το χάρισε. Ωραίο γιατί σ’ το χάρισε από αγάπη».

Στο τέλος της ανάγνωσης, οι μικροί φίλοι ζωγράφισαν το δικό τους Χριστουγεννιάτικο Δέντρο και αφού ευχήθηκαν «Καλά Χριστούγεννα», ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 18 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 11 π.μ. για να ακούσουν το βιβλίο με τίτλο: «Ο λύκος που έπεσε από το βιβλίο του», του συγγραφέα Robberecht Thierry.

Ευχόμαστε ολόψυχα Καλά Χριστούγεννα σε όλους!

 

Πληροφορίες: Ιωάννης Μουντογιαννάκης
Βιβλιοθηκονόμος-Επιστημονικός Συνεργάτης ΟΑΚ
Τηλ.: 28240 22245 e-mail: [email protected]

 


Φωτογραφίες

-
-
-
-