ΨΗΦΙΣΜΑ

Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2023

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΑΚ πληροφορήθηκε με οδύνη την εκδημία του Γάλλου Καθηγητή-Ερευνητή Jacques ZAFFRAN (Ζακ Ζαφράν)

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (ΟΑΚ) πληροφορήθηκε με οδύνη την εκδημία (Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2023) του Γάλλου Καθηγητή-Ερευνητή Jacques ZAFFRAN (Ζακ Ζαφράν), ο οποίος είχε αφιερώσει τη ζωή του στην επιστημονική μελέτη της πλούσιας χλωρίδας της Κρήτης. Το βιβλίο του για τη χλωρίδα της Κρήτης (615 σελίδες, στα Γαλλικά, 1990), αποτελεί κλασικό έργο επί του αντικειμένου και πηγή για πολλούς ερευνητές. Από το 2004 είχε εγκατασταθεί μόνιμα στην Κρήτη προκειμένου να συνεχίσει τη μελέτη των βοτάνων και τον εμπλουτισμό της Συλλογής και να διευκολύνει την κατά το δυνατόν καλύτερη αξιοποίησή της. Το ερευνητικό υλικό βρίσκεται στο Μουσείο Κρητικών Βοτάνων - Herbarium Jacques Zaffran της ΟΑΚ, το οποίο εγκαινιάσθηκε στις 3 Ιουνίου 2008, Τμήμα του Ινστιτούτου Θεολογίας και Οικολογίας (ΙΘΟ), Παράρτημα της Ακαδημίας.

 

Τιμώντας την προσωπικότητα και την προσφορά του προς την Κρήτη και την ΟΑΚ, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης,

 

αποφάσισε:

α. Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

β. Να οργανώσει, εν καιρώ, Επιστημονικό Συμπόσιο αφιερωμένο στη μνήμη του.

γ. Να δημοσιεύσει το παρόν ψήφισμα στον τοπικό Τύπο και να το αναρτήσει στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος.

 

 

Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης, 18-11-2023.

      

 

                   Ο Πρόεδρος                                                          Ο Γενικός Διευθυντής

 

 

+ Ο Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος                                 Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς
 

 


Φωτογραφίες

-