Πρώτη Ομάδα Κηπουρών Τοπίου στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ)

Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2021

Άρχισε η πρακτική άσκηση των σπουδαστών και σπουδαστριών της Σχολής Kηπουρών Τοπίου από τα κρατίδια της Γερμανίας Rheinland-Pfalz, Saarland και Nordrhein-Westfalen και τις αντίστοιχες Επαγγελματικές Σχολές  (Επαγγελματική Σχολή Επεξεργασίας της Πέτρας και Κηπουρών του Τοπίου Deula και Ευρωπαϊκή Επαγγελματική Σχολή του Ερυθρού Σταυρού κ.ά.), υπό την καθοδήγηση των Εκπαιδευτών τους Alexander Kreisel, Michael Hemmes, κ.ά.

Το Πρόγραμμα έχει ως στόχο την άσκηση των σπουδαστών στη χρήση της πέτρας, δημιουργώντας ψηφιδωτά και μονοπάτια και γέφυρες εμπνευσμένα τόσο από την κρητική παραδοσιακή τέχνη, όσο και από τα σύμβολα της χριστιανικής παράδοσης και εντάσσεται στην πρακτική άσκηση του τελευταίου έτους σπουδών τους.

Φέτος, εκτός από τους εκπαιδευόμενους στην επεξεργασία της πέτρας, συμμετέχει και μία ομάδα σπουδαστών επεξεργασίας του ξύλου, καθώς και για πρώτη φορά καθηγητής μαγειρικής με δύο εκπαιδευόμενους, οι οποίοι βοηθούν στην κουζίνα του Ιδρύματος.

Οι σπουδαστές συνεχίζουν το έργο τους στην ΟΑΚ, με απαρχή το 1996 μέχρι σήμερα ανελλιπώς, με πρωτοβουλία του Καθηγητή Eckhart Boy, ο οποίος και συνταξιοδοτείται πλέον.

Το Σάββατο 9 Οκτωβρίου θα γίνει η πρώτη επίσημη παράδοση του έργου με συμμετοχή, τόσο των υπευθύνων και άλλων επισήμων από τη Γερμανία, όσο και με παρουσία τοπικών παραγόντων.

Η όλη προσπάθεια στηρίζεται από τα Ευρωπαϊκά Εκπαιδευτικά Προγράμματα και οι σπουδαστές έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν την ελληνική γλώσσα, τον πολιτισμό και την ιστορία της Κρήτης και να επισκεφθούν την ενδοχώρα, Ιερούς Ναούς, Μουσεία και αξιοθέατα της περιοχής.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς και οι Επιστημονικοί Συνεργάτες του Ιδρύματος καλωσορίζουν και ευχαριστούν την προσφορά των σπουδαστών, ειδικά στους δύσκολους καιρούς που βρισκόμαστε, λόγω της πανδημίας.

Κατά τη διάρκεια του Προγράμματος θα τηρηθούν όλα τα ενδεδειγμένα Πρωτόκολλα Υγιεινής από το Κράτος.


Φωτογραφίες

-
-