«Πού κρύβονται τα δικαιώματα;»

Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2019

Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019, επισκέφθηκαν τη Βιβλιοθήκη της ΟΑΚ «Το Φως», 18 μικροί φίλοι του Ιδρύματος, στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών Δράσεων με γενικό τίτλο: «Σάββατο στη Βιβλιοθήκη της ΟΑΚ», για να ακούσουν το βιβλίο: «Πού κρύβονται τα δικαιώματα;», της συγγραφέως Μαρίζας Ντεκάστρο.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου, ο επιστημονικός συνεργάτης και Βιβλιοθηκονόμος της ΟΑΚ, Ιωάννης Μουντογιαννάκης, ανέγνωσε στα παιδιά το ιδιαίτερο αυτό, εικονογραφημένο βιβλίο πολιτικής αγωγής, στο οποίο τα παιδιά  μαθαίνουν, όχι μόνο, για το τι είμαστε ελεύθεροι να πράττουμε, αλλά και για τις υποχρεώσεις που έχουμε απέναντι στο κράτος και τους συμπολίτες μας. Μέσα από τη λιτή –σαν να την έχει δημιουργήσει παιδί– εικονογράφηση της Άνα Μάτεγιτς φανερώνεται ο τρόπος με τον οποίο σκέφτονται τα παιδιά για το τι σημαίνει για αυτά, δικαίωμα και υποχρέωση.

Μετά την ανάγνωση, τα παιδιά παρακολούθησαν την ταινία μικρού μήκους (animation), με τίτλο: “The Box”, η οποία πραγματεύεται την ιστορία ενός παιδιού που ανήκει στα εκατομμύρια των παιδιών του πολέμου. Η ταινία προβλήθηκε σε πάνω από 240 Φεστιβάλ Κινηματογράφου σε 52 χώρες και κέρδισε 44 βραβεία παγκοσμίως.

Ακολούθως, τα παιδιά συμπλήρωσαν όλα μαζί την Αλφαβήτα των Δικαιωμάτων του Παιδιού, ανανεώνοντας τη συνάντησή τους, για το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 11 π.μ., για να ακούσουν το παραμύθι: «Οι περιπέτειες της Βούλας στο Κόκκινο Βιβλίο», της συγγραφέως Σταυρούλας Παγώνα.

 

Πληροφορίες:
Ιωάννης Μουντογιαννάκης 

Βιβλιοθηκονόμος – Επιστημονικός Συνεργάτης της ΟΑΚ

Τηλ: 28240 22245 e-mail: [email protected]


Φωτογραφίες

-
-
-
-