Παγκόσμιο Φόρουμ Θεολόγων Εκπαιδευτών στην ΟΑΚ

Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019

Άρχισαν οι εργασίες του Παγκόσμιου Φόρουμ Θεολόγων Εκπαιδευτών (“Global Forum of Theological Educators”), με θέμα «Όραμα και βιωσιμότητα σε συνάφεια: Θεολογική εκμάθηση και εκπαίδευση» (“Vision and Viability in Contexts: Theological Learning and Formation”). Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η δεύτερη συνάντηση, μετά τη δημιουργία του Φόρουμ και την πρώτη συνάντηση το 2016, στην πόλη Dorfweil της Γερμανίας.

Η δημιουργία του παραπάνω Φόρουμ αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία των ανά τον κόσμο θεολόγων, οι οποίοι –ως άτομα και όχι ως εκπρόσωποι θεολογικών Πανεπιστημίων ή φορέων–, συγκεντρώνονται για να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και να διερευνήσουν νέους τομείς συνεργασίας.

Κατά την έναρξη των εργασιών του Φόρουμ, ο Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο, υπογραμμίζοντας πως η συνάντηση αυτή αποτελεί ένα σπουδαίο γεγονός, καθώς είναι μεγάλη τιμή για το Ίδρυμα να φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του, κορυφαίους θεολόγους από όλο τον κόσμο. Ο κ. Ζορμπάς αναφέρθηκε στο Διεθνές Πρόγραμμα «Λόγου και Τέχνης» της ΟΑΚ, «Πρόσωπο προς Πρόσωπο», αναλύοντας τη θεολογική διάστασή του, αλλά και στην Ομιλία «Εις το Άγιον Πάσχα», του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου. Ο Δρ Ζορμπάς έκανε, επίσης, αναφορά στα επίσημα κείμενα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, που αφορούν τις Νέες Τεχνολογίες, τονίζοντας, πως η αποστολή της Εκκλησίας είναι ο ευαγγελισμός του κόσμου και ευχήθηκε για ευχάριστη διαμονή των συνέδρων, καθώς και για την επιτυχία της συνάντησης αυτής.

Το Πρόγραμμα του Συνεδρίου περιλαμβάνει πρωινές βιβλικές μελέτες, κύριες εισαγωγικές ομιλίες, αλλά και ομάδες εργασίας σε θέματα όπως: μορφές θεολογικής και παιδαγωγικής εκπαίδευσης, ιερατικές κλίσεις και συνάφεια, με παραδείγματα από την Αφρική, την μετανάστευση και την απάντηση των Εκκλησιών, τη θεολογική εκπαίδευση, ενώ αναφέρονται εμπειρίες από διάφορες Χώρες του κόσμου.

Παράλληλα, οι σύνεδροι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την ιστορία και το έργο της ΟΑΚ, μέσα από την περιήγηση στους χώρους της, αλλά και να επισκεφθούν την παρακείμενη Ιερά Μονή Γωνιάς και το Εκκλησιαστικό Μουσείο, όπως και αξιοθέατα της περιοχής, Ιερές Μονές και Μουσεία της Κρήτης.


Φωτογραφίες

-
-
-
-
-
-