Ο Γενικός Γραμματέας της ΔΣΟ στην ΙΜΚΣ

Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο στο Καστέλι (ΙΜΚΣ) επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ),

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο στο Καστέλι (ΙΜΚΣ) επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), Βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, συνοδευόμενος υπό του κ. Κωνσταντίνου Μυγδάλη, Συμβούλου της ΔΣΟ και τον Γενικό Διευθυντή της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης Δρ Κων. Β. Ζορμπά. Ο κ. Χαρακόπουλος τις ημέρες αυτές βρίσκεται στην Κρήτη (Χανιά) στα πλαίσια πραγματοποίησης της Γενικής Συνέλευσης του διεθνούς αυτού θεσμού, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 22-25 Ιουλίου στα Χανιά, με κεντρικό θέμα: «Το μέλλον της Ευρώπης και του κόσμου μετά την πανδημία», με την συμμετοχή 150 και πλέον Ορθόδοξων βουλευτών από όλο τον κόσμο.

Ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε, με λόγους θερμούς, τον Γενικό Γραμματέα και τον Σύμβουλο της ΔΣΟ, σημειώνοντας πως: «Η ΙΜΚΣ είχε την μεγάλη ευλογία, τιμή και χαρά να φιλοξενήσει, στους χώρους της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, καρπός προσευχής, αγωνιάς και πολυετούς προετοιμασίας του Παναγιωτάτου Οικουμενικού ημών Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ Α’· κορυφαίο ιστορικό και εκκλησιαστικό γεγονός των τελευταίων αιώνων. Χαιρόμεθα που η ΔΣΟ επέλεξε την Κρήτη δια τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης, θα μας χαροποιούσε ιδιαίτερα εάν η συνάντησης αυτή πραγματοποιείτο στους πάντοτε φιλόξενους και ευρύχωρους χώρους της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, όμως οι συνθήκες της περιόδου δυστυχώς, δεν το επιτρέπουν. Ευχόμεθα σύντομα να ξεπεραστεί η παγκόσμια αυτή δοκιμασίας της λοιμικής νόσου και η ανθρωπότητα να επανέλθει στους ρυθμούς της, ξαναβρίσκοντας την ομορφιά της ζωής χωρίς την σπάθη του φόβου και της αβεβαιότητας», κατέληξε.

Ακολούθως ο κ. Χαρακόπουλος ευχαρίστησε τον  Σεβασμιώτατο και εξέφρασε την χαρά του δια την επικοινωνία αυτή σημειώνοντας πως η Γενική Συνέλευση της ΔΣΟ «είναι ένα πολύ μεγάλο γεγονός όπου θα συμμετέχουν Ορθόδοξοι βουλευτές από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, από Χώρες που έχουν Ορθόδοξη μαρτυρία, με την συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων. Για πρώτη φορά στην ιστορία της, σημείωσε, Πρωθυπουργός της Χώρας, ο Εξοχ. Πρωθυπουργός της Πατρίδας μας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, δέχθηκε την ηγεσία της ΔΣΟ. Ευελπιστούμε, σύντομα να μπορέσουμε και στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, χώρο γνωστό και αγαπητό, να οργανώσουμε δράσεις της ΔΣΟ», κατέληξε.

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, Δρ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς, υπενθύμισε ότι είναι η τρίτη συνάντηση στην Κρήτη (5-8 Νοεμβρίου 1999 και 9-11 Μαΐου 2000), όπως και η πραγματοποίηση του Διεθνούς Συμποσίου Σύγχρονης Εικονογραφικής Τέχνης, το οποίο διοργάνωσε η ΔΣΟ, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων, αφιερωμένων στα 25 χρόνια από την ίδρυσή της και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος. Επίσης συζητήθηκαν νέες δυνατότητες συνεργασίας της ΔΣΟ με την ΟΑΚ. Ο κ. Χαρακόπουλος προσκάλεσε τον Σεβασμιώτατο, με την ιδιότητα του Προέδρου Δ.Σ. της ΟΑΚ, στην επίσημη τελετή έναρξης των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης της ΔΣΟ, ενώ ο κ. Ζορμπάς θα εισηγηθεί το θέμα: «Τα κείμενα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας ως απάντηση στα μεγάλα προβλήματα του κόσμου και της Ευρώπης μετά την πανδημία».

 


Φωτογραφίες

-
-