Νέοι και Ευρώπη

Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2019

Ομάδα από τη Γερμανία με υπεύθυνο τον Dirk Thesenvitz, Διευθυντή Διεθνών και Οικουμενικών Σχέσεων Νέων της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Γερμανίας, πραγματοποίησαν, στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, επιμορφωτικό Σεμινάριο για θέματα νεολαίας. Εκτός από τους Karolin Minkner και Jörg Walther υπεύθυνοι για την ανταλλαγή νέων σε εθνικό, πανευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, την Ursula Taplik, υπεύθυνη του Τομέα Παιδί και Οικογένεια, συμμετείχαν επίσης οι Hannah Weber, Πρόεδρος του Οικουμενικού Συμβουλίου Νέων της Ευρώπης (EYCE/Βρυξέλες) και η Πασχαλία Μπαϊρακτάρη, υπεύθυνη του Συνδέσμου Ορθοδόξου Νεολαίας της Γερμανίας.  

Κατά την πρώτη συνάντηση γνωριμίας μεταξύ των συνεργατών του Ιδρύματος ο Δρ Κων. Β. Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες κάνοντας μια γενικότερη αναφορά στα προβλήματα των νέων τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη. Οι επισημάνσεις του κ. Ζορμπά αποτέλεσαν το βασικό πλαίσιο πάνω στο οποίο ακολούθησαν οι περαιτέρω συζητήσεις για μελλοντική συνεργασία ανάμεσα στους παραπάνω και την ΟΑΚ.

Κατά τη διαμονή τους στην Κρήτη είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Ιερά Μονή Γωνιάς, το Τσατσαρωνάκειο Πολύκεντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου στο Καστέλι, το Ευρωμεσογειακό Κέντρο Νεότητας, την Ιερά Μονή Χρυσοπηγής, την παλαιά πόλη των Χανιών και την Ενορία της Μεταμορφώσεως στις Βουκολιές, γενέτειρα του νυν Μητροπολίτου Γερμανίας κ. Αυγουστίνου.

Εισαγωγικά μαθήματα για την Ορθοδοξία, την Ιστορία και τον Πολιτισμό της Κρήτης έκαναν εκτός από τον Dirk Thesenvitz και οι επιστημονικοί συνεργάτες του Ιδρύματος. Η επιστημονική συνεργάτις Αικατερίνη Καρκαλά, είχε την όλη ευθύνη και τον συντονισμό της Ομάδας.


Φωτογραφίες

-
-
-
-
-