Μιλώντας για την «Πολυφίλητη» στην ΟΑΚ

Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020

Το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020, πραγματοποιήθηκε η 6η συνάντηση των μελών της Λέσχης Φιλαναγνωσίας στη Βιβλιοθήκη της ΟΑΚ, «Το Φως», με γενική θεματική: «Έλληνες πεζογράφοι με φόντο την Κρήτη».

Τα μέλη της Λέσχης είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μέσω Skype με τον συγγραφέα κ. Νίκο Ψιλάκη, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον τους, στο ιστορικό μυθιστόρημά του: «Πολυφίλητη» και παράλληλα να συμμετέχουν σε μία επικοδομητική συζήτηση μαζί του.

Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα διαχρονικό και επίκαιρο, καθώς με φόντο την –επί είκοσι δύο συναπτά έτη– πολιορκία του Ενετοκρατούμενου Χάνδακα –τη μεγαλύτερη στην ιστορία της Δύσης, ο συγγραφέας δράττεται της ευκαιρίας να αρθρώσει λόγο για τη μοίρα των ξεριζωμένων και το δράμα των προσφύγων μέσα στη ροή του χρόνου.

Κατά τον συγγραφέα τα ιστορικά μυθιστορήματα απαιτούν να πραγματεύονται «μια χωνεμένη ιστορία» –όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά– γεγονός που και ο ίδιος προσπαθεί να «κατακτήσει» στο συγγραφικό του έργο. Ο συγγραφέας τόνισε, επίσης, πως από τη σημερινή εποχή λείπει η «παραβολή» από τη ζωή μας και ότι είναι πολύ σημαντικό οι εκπαιδευτικοί να μεταλαμπαδεύσουν την αγάπη για τη Λογοτεχνία στους νέους, έτσι ώστε να δραπετεύουν από τα κλειστά όρια της Τεχνολογίας.

Η επόμενη συνάντηση της Λέσχης Φιλαναγνωσίας, ανανεώθηκε για το Σάββατο 28 Μαρτίου 2020 και ώρα 12 μ.μ., όπου θα συζητηθεί το βιβλίο: «Σιλάνς Σιλβουπλέ» της συγγραφέως Μαρινέλλα Βλαχάκη. 

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα Ανδρομάχη Χουρδάκη, Εκπαιδευτικό - Φιλόλογο (τηλ.: 6989919129) και τον κ. Ιωάννη Μουντογιαννάκη, Επιστημονικό Συνεργάτη και Βιβλιοθηκονόμο της ΟΑΚ (τηλ.: 2824022500).


Φωτογραφίες

-
-
-
-