«Μία Βόλτα στην ΟΑΚ» πραγματοποίησε το 2ο Γυμνάσιο Κορίνθου

Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020

Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020, 30 μαθητές του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου, μαζί με τους καθηγητές τους, έκαναν «Μία βόλτα στην ΟΑΚ», στο πλαίσιο πενθήμερης επισκέψεώς τους, στην Κρήτη.

Τους μαθητές υποδέχθηκε και καλωσόρισε η επιστημονική συνεργάτιδα του Ιδρύματος, Μαρία Χατζηαποστόλου, η οποία τους περιήγαγε στην Αίθουσα όπου φυλάσσονται τα αντίγραφα του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου από την ταινία του σκηνοθέτη Ιωάννη Σμαραγδή, “El Greco”, η Εικαστική Έκθεση της Πέπης Χατζηδάκη, με θέμα: «Οι δικοί μου πρόσφυγες», αλλά και η Έκθεση Αγιογραφίας που δημιουργήθηκε από τη δωρεά των έργων των αγιογράφων που συμμετείχαν στο Διεθνές Συμπόσιο Σύγχρονης Εικονογραφικής Τέχνης, το οποίο διοργάνωσε η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) σε συνεργασία με το Ίδρυμα.

Στη συνέχεια, ο επιστημονικός συνεργάτης της ΟΑΚ και Υπεύθυνος του Ινστιτούτου Θεολογίας και Οικολογίας (ΙΘΟ), Αντώνης Καλογεράκης, συζήτησε με τα παιδιά για τη σημασία της ανακύκλωσης, την κλιματική κρίση, τις περιβαλλοντικές δράσεις της ΟΑΚ, καθώς και για τις οικολογικές δράσεις του «Πράσινου Πατριάρχη», του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου Α΄.

Τους μαθητές καλωσόρισε, επίσης, ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος, Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, ο οποίος τους παρότρυνε να αγαπούν τη ζωή και τον συνάνθρωπο και να καλλιεργούν τις δεξιότητές τους, καθώς ζούμε στην εποχή των Νέων Τεχνολογιών και της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης. Όπως τόνισε ιδιαίτερα στην πρόκληση του μινιμαλισμού της σύγχρονης τεχνολογίας, απαντάμε με τον μαξιμαλισμό της Ορθόδοξης παράδοσης μέσα από την ενεργή μετοχή μας στη μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας μας.


Φωτογραφίες

-
-
-
-