Μιλώντας με την Τέχνη

Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018

Την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018, 36 μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων μαζί με τις δασκάλες τους, έκαναν «Μία βόλτα στην ΟΑΚ»

     Την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018, 36 μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων μαζί με τις δασκάλες τους, έκαναν «Μία βόλτα στην ΟΑΚ», έχοντας ως επίκεντρο την ενημέρωση για τη ζωή και το έργο του μέγιστου Κρητικού ζωγράφου Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, παγκοσμίως γνωστού ως “El Greco”.

     Τους μαθητές υποδέχθηκε η επιστημονική συνεργάτιδα της ΟΑΚ, κ. Εμμανουέλα Λαρεντζάκη, η οποία τους μίλησε για την ιστορία και την επιστημονική προσφορά του Ιδρύματος και τους παρουσίασε συνοπτικά τις πολύπλευρες δράσεις που λαμβάνουν χώρα στην ΟΑΚ και ιδιαίτερα τη διεξαγωγή και φιλοξενία συνεδρίων.

     Παράλληλα, η επιστημονική συνεργάτιδα της ΟΑΚ, κ. Μαρία Χατζηαποστόλου, οδήγησε τους μαθητές στο Κρητικό σαλόνι της ΟΑΚ, όπου υπάρχουν τρία πρωτότυπα έργα από την ταινία του Γιάννη Σμαραγδή “El Greco”, αλλά στην αίθουσα όπου φυλάσσονται τα αντίγραφα από την ίδια ταινία, μιλώντας τους για το μεγάλο Κρητικό και ταυτοχρόνως οικουμενικό ζωγράφο, Δομήνικο Θεοτοκόπουλο. Ακολούθως, οι μαθητές περιηγήθηκαν στην Έκθεση φωτογραφικού υλικού που αφορά τα 50 χρόνια του Ιδρύματος και που φιλοξενείται στο Κρητικό Σαλόνι της ΟΑΚ.

     Οι μαθητές είχαν, επίσης, την ευκαιρία να περιηγηθούν στην Έκθεση της Εικαστικού κ. Πέπης Χατζηδάκη με θέμα «Οι δικοί μου Πρόσφυγες», η οποία φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, καθώς και να συζητήσουν για το δράμα των σύγχρονων προσφύγων, οι οποίοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές εστίες τους και ν’ αναζητήσουν μία νέα πατρίδα.

     Οι ερωτήσεις που τέθηκαν από τους μαθητές ήταν καίριες και οδήγησαν σε ένα σημαντικό διάλογο, μέσα από τον οποίο εξέφρασαν τις απορίες τους, μα κυρίως τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.


Φωτογραφίες

-
Έκθεση φωτογραφικού υλικού που αφορά τα 50 χρόνια του Ιδρύματος
Η επιστημονική συνεργάτιδα της ΟΑΚ κ. Μαρία Χατζηαποστόλου