«Μία βόλτα στην ΟΑΚ» από το 4ο ΓΕΛ Καλλιθέας

Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019

Μία «Βόλτα στην ΟΑΚ» πραγματοποίησαν 60 μαθητές μαζί με τους καθηγητές τους, από το 4ο ΓΕΛ Καλλιθέας της Αττικής, στο πλαίσιο της Πενθήμερης εκδρομής τους, στην Κρήτη.

Τους μαθητές υποδέχθηκε η επιστημονική συνεργάτιδα του Ιδρύματος, Μαρία Χατζηαποστόλου, η οποία τους μίλησε για την ιστορία και το έργο του Ιδρύματος, αλλά και τη μορφή του μακαριστού Ιεράρχη Ειρηναίου Γαλανάκη.

Στη συνέχεια, ο επιστημονικός συνεργάτης του Ιδρύματος και Υπεύθυνος του Ινστιτούτου Θεολογίας και Οικολογίας, Αντώνης Καλογεράκης, παρουσίασε οπτικοακουστικό υλικό για την κλιματική αλλαγή και συζήτησε με τους μαθητές για την ενεργειακή μετάβαση μέσω της ανάπτυξης ενεργειακών κοινοτήτων. Τα νέα παιδιά συμμετείχαν με ενδιαφέρον στη συζήτηση, απευθύνοντας ερωτήσεις στον κ. Καλογεράκη, με σκοπό να εμβαθύνουν στα θέματα αξιοποίησης της ηλιακής ενέργειας, της κρισιμότητας των αερίων του θερμοκηπίου (CO2, CH4, Ν2Ο) και των επαναλαμβανόμενων ακραίων καιρικών φαινομένων, αναδεικνύοντας την ανάγκη του σεβασμού στο περιβάλλον μέσω της άμεσης λήψης μέτρων περιορισμού του αποτυπώματος άνθρακα σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας.

Παράλληλα, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους του Ιδρύματος και πιο συγκεκριμένα στη Βιβλιοθήκη «Το Φως», όπου ο επιστημονικός συνεργάτης και Βιβλιοθηκονόμος Ιωάννης Μουντογιαννάκης, τους μίλησε για τη δράση της Βιβλιοθήκης, στην Αίθουσα όπου φυλάσσονται τα αντίγραφα του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου από την ταινία του σκηνοθέτη Ιωάννη Σμαραγδή, “El Greco”, καθώς και στην Εικαστική Έκθεση της Πέπης Χατζηδάκη, με θέμα: «Οι δικοί μου πρόσφυγες», μαθαίνοντας το σεβασμό στο διαφορετικό.

Η περιήγηση ολοκληρώθηκε στη Μεγάλη Αίθουσα του Ιδρύματος, όπου πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας (Ιούνιος 2016).

 

 


Φωτογραφίες

-
-
-
-