Μαθαίνοντας για την ανακύκλωση στην ΟΑΚ με τον «Πέρι το Περιβάλλον» και την «Άννα την Ανακύκλωση»

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019

Την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019, 25 μαθητές από το Νηπιαγωγείο Βουκολιών, μαζί με τις νηπιαγωγούς τους, έκαναν «Μία βόλτα στην ΟΑΚ», έχοντας ως επίκεντρο τα περιβαλλοντικά θέματα και ιδιαίτερα την ανακύκλωση και παρακολουθώντας  το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Διαδραστικό – Βιωματικό Εργαστήριο Ανακύκλωσης Χαρτιού. Εισαγωγή στις Ήπιες Πηγές Ενέργειας με έμφαση στην Εξοικονόμηση Πόρων». 

Τους μαθητές υποδέχθηκε η επιστημονική συνεργάτιδα της ΟΑΚ, Μαρία Χατζηαποστόλου, η οποία τους καλωσόρισε και τους προετοίμασε με μία σύντομη εισαγωγή για το οικολογικό πρόγραμμα που θα ακολουθούσε.

Αμέσως μετά, ο επιστημονικός συνεργάτης του Ιδρύματος, Αντώνης Καλογεράκης, αφού συζήτησε με τα παιδιά για τη σημασία της ανακύκλωσης, τους παρουσίασε εκπαιδευτικά videos για τον ΦΟΔΣΑ, που αφορούν την ανακύκλωση, απευθυνόμενα σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, αλλά και μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου και με ήρωες κινουμένων σχεδίων τον «Πέρι το Περιβάλλον» και την «Άννα την Ανακύκλωση».

Στη συνέχεια, ο κ. Καλογεράκης υλοποίησε διαδραστικό βιωματικό εργαστήριο, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία ν’ ακολουθήσουν τα ίδια τα βήματα της ανακύκλωσης και να δημιουργήσουν το δικό τους ανακυκλωμένο χαρτί, αποκτώντας τις ανάλογες γνώσεις και καλλιεργώντας τη φιλοσοφία του σεβασμού προς το περιβάλλον.

Παράλληλα, οι μικροί μας φίλοι, είχαν την ευκαιρία να κάνουν «Μία βόλτα στην ΟΑΚ» και συνοδευόμενοι από την επιστημονική συνεργάτιδα της ΟΑΚ, Μαρία Χατζηαποστόλου, περιηγήθηκαν στους χώρους του Ιδρύματος και πιο συγκεκριμένα στο Ιερό Παρεκκλήσι των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου και στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος, «Το Φως», όπου ο επιστημονικός συνεργάτης και Βιβλιοθηκονόμος Ιωάννης Μουντογιαννάκης, τους ενημέρωσε για το έργο και τη δράση της Βιβλιοθήκης, καθώς και για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου).

 


Φωτογραφίες

-
-
-
-