Κάνοντας «Μία βόλτα στην ΟΑΚ»

Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2019

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019, επισκέφθηκαν την ΟΑΚ, 80 μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Μοσχάτου από την Αθήνα, μαζί με τους καθηγητές τους, για «Μία Βόλτα στην ΟΑΚ», στο πλαίσιο πενθήμερης επισκέψεώς τους, στην Κρήτη.

Τους μαθητές υποδέχθηκε και καλωσόρισε ο βιβλιοθηκονόμος και επιστημονικός συνεργάτης της ΟΑΚ, Ιωάννης Μουντογιαννάκης, στη Νέα Αίθουσα του Ιδρύματος, όπου τους μίλησε για την ιστορία και το έργο της ΟΑΚ.

Παράλληλα, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την περιοδική Έκθεση «Αλληλεγγύη και Αντίσταση», που συνδιοργανώνουν το Ίδρυμα Friedrich-Ebert-Stiftung και η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης, τα αντίγραφα του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου από την ταινία του σκηνοθέτη Ιωάννη Σμαραγδή, “El Greco” και είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν την Εικαστική Έκθεση της Πέπης Χατζηδάκη με θέμα: «Οι δικοί μου πρόσφυγες». Ακολούθως, κατευθύνθηκαν και περπάτησαν το οικολογικό καλντερίμι της ΟΑΚ, όπου ενημερώθηκαν για τη γενικότερη περιβαλλοντική δράση του Ιδρύματος.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη ολοκληρώθηκε στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος, «Το Φως», όπου ενημερώθηκαν για τη δράση και το σκοπό της Βιβλιοθήκης.

 


Φωτογραφίες

-
-
-
-