Ημερίδα για την Πρόληψη της Ενδοοικογενειακής Βίας από την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

Παρασκευή, 29 Απριλίου 2022

Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) και η «Πρωτοβουλία» για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) και η «Πρωτοβουλία» για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, διοργανώνουν Διαδικτυακή Επιστημονική Ημερίδα, με τίτλο: «Εμένα με αφορά», την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022 και ώρα 18:00. Συντονιστής και ομιλητής θα είναι ο Πρωτοπρεσβύτερος Αντώνιος Καλλιγερής, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ποιμαντικής Γάμου και Οικογένειας της Ιεράς  Αρχιεπισκοπής  Αθηνών, ενώ ομιλητές θα είναι η κα Ανθή Ζαρμακούπη, Κοινωνική Λειτουργός και η κα Ευτυχία Ψύλλου, Ψυχολόγος. Χαιρετισμό θα απευθύνει η κα Σοφία Μαλανδράκη – Κρασουδακη, Περιφερειακή Σύμβουλος Κρήτης, Εντεταλμένη Παιδείας, Υγείας, Πολιτισμού στην Π.Ε. Χανίων.

Η άσκηση κάθε είδους βίας ή κακοποίησης είναι έγκλημα που διώκεται αυτεπάγγελτα και τιμωρείται από τον Νόμο. Η πρόληψη, αλλά και η ενημέρωση, σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία έχει ως βάση τη διδασκαλία της Εκκλησίας για την Οικογένεια και την ιερότητα του ανθρώπινου προσώπου. Η ενδοοικογενειακή βία θεωρείται το πιο σύνηθες και λιγότερο δηλωμένο ποινικό αδίκημα παγκοσμίως, είναι ουσιαστικά ένα σοβαρό διεθνές πρόβλημα που επηρεάζει όχι μόνο μεμονωμένα τα θύματα, αλλά και όλη την κοινωνία.

Η παραπάνω διαδικτυακή Ημερίδα θα μεταδοθεί από το κανάλι του Ιδρύματος στο YouTube. Το μόνο που απαιτείται είναι η σύνδεση μέσω του συνδέσμου: https://bit.ly/2J7COjq, επιλέγοντας τη συγκεκριμένη εκδήλωση που θα έχει τη σήμανση “LIVE” (Ζωντανή Μετάδοση).

 


Φωτογραφίες

-