Η Βιβλιοθήκη της ΟΑΚ «Το Φως» συμμετείχε στην Α’ Συνάντηση εκκλησιαστικών και θεολογικών βιβλιοθηκών

Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2021

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Α’ Συνάντησης εκκλησιαστικών και θεολογικών βιβλιοθηκών, η οποία πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη μνήμη του Αγίου Φωτίου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως.

Στη Συνάντηση συζητήθηκαν θέματα συνεργασιών των βιβλιοθηκών, καθώς και η προοπτική δημιουργίας ενός δικτύου, με εκπροσώπους εκκλησιαστικών και θεολογικών βιβλιοθηκών από Ιερές Μητροπόλεις, Ιερές Μονές και Ακαδημαϊκά Ιδρύματα της Ελλάδος και του εξωτερικού.    

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β’, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, εκ μέρους της Εφορείας της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης και ο Διευθυντής του Διορθοδόξου Κέντρου Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης.

Στη διαδικτυακή συνάντηση συμμετείχε και η Βιβλιοθήκη της ΟΑΚ «Το Φως», με την παρουσίαση της ομιλίας του επιστημονικού συνεργάτη και Βιβλιοθηκονόμου του Ιδρύματος, Ιωάννη Μουντογιαννάκη, που αφορούσε τις πολυδιάστατες δράσεις της Βιβλιοθήκης, καθώς και την παρουσίαση του Προγράμματος ψηφιοποίησης της Βιβλιοθήκης, με τίτλο: «Ανάδειξη του Ορθοδόξου Πολιτιστικού Αποθέματος του Νομού Χανίων», τονίζοντας παράλληλα τη μεγάλη σημασία δημιουργίας δικτύου, που θα ανταποκρίνεται στη νέα εποχή μέσα από την ανάδειξη του ψηφιακού βιβλίου, δίχως φυσικά την αντικατάσταση της έντυπης μορφής του.

 


Φωτογραφίες

-