Η συγγραφέας Ζοέλ Λοπινό στη Λέσχη Φιλαναγνωσίας της ΟΑΚ

Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2019

Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε η 3η συνάντηση των μελών της Λέσχης Φιλαναγνωσίας στη Βιβλιοθήκη της ΟΑΚ, με θέμα: «Έλληνες πεζογράφοι με φόντο την Κρήτη».

Σε αυτήν τη συνάντηση, η ΟΑΚ είχε την ιδιαίτερη τιμή και χαρά, να φιλοξενήσει στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος, τη συγγραφέα κα Ζοέλ Λοπινό, με την οποία τα μέλη της Λέσχης συζήτησαν για το μυθιστόρημά της, με τίτλο: «Η αγριλιά», το οποίο είχαν αναγνώσει και αναλύσει διεξοδικά την προηγούμενη φορά.

Η συγγραφέας εξέφρασε τη μεγάλη αγάπη της, για την γιαγιά Καλλιόπη, η οποία την ενέπνευσε να συγγράψει το παρόν μυθιστόρημα, αλλά και για την ιδιαίτερη πατρίδα της, την Κρήτη, την οποία πάντοτε σκέφτεται με νοσταλγία, όταν ανατρέχει στα παιδικά της χρόνια.

Παράλληλα συζήτησε αναλυτικά με τα μέλη της Λέσχης σχετικά με τη κακοποίηση των παιδιών εκείνη την εποχή, αλλά και σήμερα στη Μεγαλόνησο, με σκοπό να διερευνηθεί αν υπάρχει βελτίωση της κατάστασης ή όχι.

Στο τέλος, η συγγραφέας δώρισε στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος, το βιβλίο της με τίτλο: «Η Ελένη και το τέρας», ενώ ο επιστημονικός συνεργάτης και Βιβλιοθηκονόμος της ΟΑΚ, Ιωάννης Μουντογιαννάκης, δώρισε στην κ. Λοπινό το βιβλίο από τις εκδόσεις της ΟΑΚ, με τίτλο: «Μαγειρεύοντας στην ΟΑΚ», ευχόμενος την ανανέωση της συνάντησης με τη συγγραφέα, με μια ενδεχόμενη μελλοντική παρουσίαση του νέου της βιβλίου στους χώρους της ΟΑΚ.

Η επόμενη συνάντηση της Λέσχης Φιλαναγνωσίας, ανανεώθηκε για τις 11 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 12 μ.μ., όπου θα συζητηθεί το βιβλίο με τίτλο: «Ο βίος του Ισμαήλ Φερίκ πασά» της συγγραφέως Ρέα Γαλανάκη.  

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα Ανδρομάχη Χουρδάκη, Εκπαιδευτικό - Φιλόλογο (τηλ.: 6989919129) και τον κ. Ιωάννη Μουντογιαννάκη, Επιστημονικό Συνεργάτη και Βιβλιοθηκονόμο της ΟΑΚ (τηλ.: 2824022500).


Φωτογραφίες

-
-
-
-
-