Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης σε Σεμινάριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου των Εκκλησιών (WCC) για το Φυσικό Περιβάλλον

Σάββατο, 1 Αυγούστου 2020

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών, διοργανώνει την Τρίτη 4 Αυγούστου 2020 και ώρα Ελλάδας 15:00, διαδικτυακό σεμινάριο (Webinar) με θέμα: «Προς μία Ομολογία Δίκαιης και Αειφόρου Κατανάλωσης».  

Στο Σεμινάριο αυτό, το οποίο ανήκει στην ενότητα «Οι Εκκλησίες στο Δρόμο της Οικονομίας της Ζωής και της Οικολογικής Δικαιοσύνης» θα συμμετάσχει, έπειτα από σχετική πρόσκληση, ο Υπεύθυνος του Ινστιτούτου Θεολογίας και Οικολογίας, Παραρτήματος της ΟΑΚ, κ. Αντώνης Καλογεράκης, ο οποίος θα συνομιλήσει με εκπροσώπους κοινωνικών και εκκλησιαστικών φορέων από όλο τον κόσμο. Η παρουσίασή του θα επικεντρωθεί στις περιβαλλοντικές δράσεις της ΟΑΚ, οι οποίες συνοψίζονται στο παρακάτω φυλλάδιο στην ελληνική, καθώς και την αγγλική γλώσσα:

https://www.oac.gr/articlefiles/draseis/itho/Entypo_10_5x24cm_2019.pdf

καθώς και στις οικολογικές δραστηριότητες του Οικουμενικού Πατριαρχείου μας.

 

Η συζήτηση είναι ανοιχτή προς το κοινό, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να θέσει ερωτήματά προς τους ομιλητές.

 

Το έντυπο του WCC “Roadmap for Congregations, Communities and Churches for an Economy of Life and Ecological Justice” είναι διαθέσιμο μέσω του παρακάτω συνδέσμου στην αγγλική γλώσσα:

https://www.oikoumene.org/en/resources/roadmap-for-congregations-communities-and-churches-for-an-economy-of-life-and-ecological-justice-pdf-for-home-printing/@@download/file/Roadmap_5_homePrinting.pdf 

Παρακολουθήστε όλο το webinar στην παρακάτω διεύθυνση:

https://www.youtube.com/watch?v=sSZSidmp6Lo

 


Φωτογραφίες

-