«Η Μεγάλη Εβδομάδα του Νικόλα»

Σάββατο, 20 Απριλίου 2019

Το Σάββατο 19 Απριλίου 2019, επισκέφθηκαν την ΟΑΚ, οι μικροί φίλοι του Ιδρύματος, για να συμμετάσχουν στην τελευταία εκπαιδευτική δράση της Βιβλιοθήκης «Το Φως», με γενικό τίτλο: «Σάββατο στη Βιβλιοθήκη της ΟΑΚ».

Οι μικροί μας επισκέπτες, άκουσαν από τον επιστημονικό συνεργάτη και Βιβλιοθηκονόμο της ΟΑΚ, Ιωάννη Μουντογιαννάκη, τα γεγονότα κάθε ημέρας της Μεγάλης Εβδομάδας των Παθών, μέσα από το βιβλίο της Μαρίνας Παλιάκη – Μπόκια, με τίτλο: «Η Μεγάλη Eβδομάδα του Νικόλα». Πρόκειται για ένα μικρό βιβλίο με μεγάλα νοήματα, με κείμενα απλά, που αποστηθίζονται εύκολα από τα παιδιά και με εικόνες της πορείας του Χριστού προς το Θείο Πάθος. Στο βιβλίο παρουσιάζεται το μήνυμα του ευαγγελικού γεγονότος που εμπνέει την κάθε ημέρα και συνδέει το εκάστοτε γεγονός με τις Ιερές Ακολουθίες των ημερών, στις οποίες το κάθε παιδί καλείται να συμμετάσχει ενεργά.

Τέλος, οι μικροί αναγνώστες, αφού ζωγράφισαν πασχαλινές ζωγραφιές για να κοσμούν τα δωμάτιά τους, αντάλλαξαν ευχές για το Πάσχα.

Οι μικροί φίλοι της ΟΑΚ, ανανέωσαν τη συνάντησή τους για τη νέα χρονιά, ανυπομονώντας να γνωρίσουν τις νέες «παραμυθοιστορίες» κάθε «Σάββατο στην Βιβλιοθήκη της ΟΑΚ».


Φωτογραφίες

-
-
-
-