«Φιλαναγνωσία» στην ΟΑΚ

Σάββατο, 6 Απριλίου 2019

Το Σάββατο 6 Απριλίου 2019, μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας – Παράρτημα Κισάμου (ΣΔΕ), με υπεύθυνη την καθηγήτρια Ανδρομάχη Χουρδάκη, επισκέφθηκαν τη Βιβλιοθήκη της ΟΑΚ, στο πλαίσιο του νέου Προγράμματος της Βιβλιοθήκης, «Φιλαναγνωσία».

Οι ενήλικες αναγνώστες, έχοντας διαβάσει το βιβλίο του Αλεξάντρ Γκρίν, «Πορφυρά πανιά», στη συνέχεια επισκέφθηκαν τη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος, ώστε να συζητήσουν για τα σημαντικότερα σημεία του βιβλίου και να ολοκληρώσουν με αυτόν τον τρόπο την ανάγνωσή τους.

Ο Επιστημονικός συνεργάτης και Βιβλιοθηκονόμος της ΟΑΚ, Ιωάννης Μουντογιαννάκης, αφού ενημέρωσε τους επισκέπτες για τις δράσεις της δανειστικής Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος και τη ψηφιοποίηση μέρους αυτής, τους διάβασε το ετήσιο μήνυμα της Διεθνούς Επιτροπής Βιβλίου για τη νεότητα (ΙΒΒΥ) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, με φετινό τίτλο: «Τα βιβλία μας βοηθούν να μη βιαζόμαστε».

Τέλος, τους μίλησε για το ύφος και τη δομή του συγκεκριμένου βιβλίου και έπειτα τους ενημέρωσε σχετικά με τα βιογραφικά στοιχεία του Αλεξάντρ Γκρίν και τον ρόλο που έπαιξε στην ζωή του η γυναίκα του, Νίνα.

Οι φίλοι του βιβλίου και του Ιδρύματος, ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη «Φιλαναγνωσία».


Φωτογραφίες

-
-
-