«Έχω ένα όνειρο» στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018

Την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018, πραγματοποιήθηκε μέσα στην κατάμεστη Μεγάλη Αίθουσα της ΟΑΚ, η μουσική παράσταση φιλανθρωπικού χαρακτήρα με τίτλο: “I have a dream”

 

     Την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018, πραγματοποιήθηκε μέσα στην κατάμεστη Μεγάλη Αίθουσα της ΟΑΚ, η μουσική παράσταση φιλανθρωπικού χαρακτήρα με τίτλο: “I have a dream” («Έχω ένα όνειρο»), που διοργάνωσε το Κέντρο Ξένων Γλωσσών «ΑΤΛΑΣ» που στεγάζεται στον Ταυρωνίτη, η ΟΑΚ και τα προγράμματα “The Power of Sound”, που στοχεύουν στην αξιοποίηση της δύναμης των νέων, μέσα από την ανακάλυψη και τη στήριξη των ονείρων τους.

     Την εκδήλωση χαιρέτισε η Επιστημονική Συνεργάτις του Ιδρύματος, κ. Εμμανουέλα Λαρεντζάκη, η οποία αφού πρώτα καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και συνεχάρη μαθητές και εκπαιδευτικούς, υπογράμμισε ότι, «τα παιδιά αυτά εκτός από το δικό τους προσωπικό όνειρο, έχουν σκοπό να συμβάλλουν και στο κοινωνικό σύνολο, μέσα από την προσφορά τους προς το Αννουσάκειο Ίδρυμα».

     Στη συνέχεια, η Διευθύντρια του Κέντρου Ξένων Γλωσσών «ΑΤΛΑΣ», κ. Άννα Γιακουμάκη-Νικολακόπουλου –η οποία είχε και το συντονισμό της εκδήλωσης– καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους εκφράζοντας τις ευχαριστίες της προς την ΟΑΚ και ιδιαίτερα προς τον Πρόεδρο αυτής, Σεβασμιώτατο Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο και τον Γενικό Διευθυντή Δρα Κωνσταντίνο Ζορμπά, για τη φιλοξενία της εκδήλωσης και κυρίως για το γεγονός πως η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης βρίσκεται πάντα κοντά στους νέους, τους οποίους στηρίζει με κάθε τρόπο. Η κ. Γιακουμάκη τόνισε ιδιαιτέρως πως, «μέσα από το θάρρος και τη συμπόνια ο καθένας μας μπορεί να βρει τη δική του αίσθηση προσωπικής ολοκλήρωσης και εσωτερικής ευτυχίας».

     Ακολούθησαν οι παρουσιάσεις των παιδιών, τα οποία διαγωνίστηκαν στο τραγούδι, το χορό, τη μουσική, σε θεατρικά δρώμενα και ταχυδακτυλουργικές επιδείξεις, αλλά και στη μαγειρική. Αμέσως μετά την παρουσίαση όλων των υποψηφίων, πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη των μελών της κριτικής επιτροπής και στο σημείο αυτό, η κ. Sofia Wilmot, εκπρόσωπος των προγραμμάτων “The Power of Sound”, τόνισε «πως το όνειρο δεν σταματά εδώ» και ανέφερε πως θα δοθούν στα παιδιά «Ημερολόγια των ονείρων», στα οποία θα καταγράψουν ως δεύτερο βήμα, τα στάδια της προσπάθειας των επόμενων έξι μηνών, διότι όπως ανέφερε, «στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, ελπίζουμε να εμπνεύσουμε τα παιδιά να ονειρεύονται μια αλλαγή. Θέλουμε να επιτρέψουμε στους νέους ονειροπόλους να επηρεάσουν οι ίδιοι το μέλλον τους». Όπως υπογράμμισε η κ. Wilmot, «ο σκοπός μας στοχεύει να εμπνεύσουμε τους νέους να ονειρεύονται. Να ανάψουν τη φλόγα που προέρχεται από το εσωτερικό τους πάθος και να συνειδητοποιήσουν την πραγματική τους δύναμη για την ευτυχία». Το τρίτο και τελικό βήμα θα είναι η παρουσίαση μίας ομιλίας την οποία θα συντάξουν τα ίδια τα παιδιά και θα παρουσιάσουν σε διεθνή συνάντηση στο Λονδίνο ενώπιον διάσημων προσωπικοτήτων, στην οποία και θα αναδειχθεί το τελικό νικητήριο σχολείο.

     Αμέσως μετά, η κριτική επιτροπή επέστρεψε στην Αίθουσα για να ανακοινώσει τα αποτελέσματα. Νικητής αναδείχθηκε ο Γιώργος Παπαδάκης, ο οποίος μόλις μέσα σε ένα μήνα έμαθε μόνος του να παίζει μπουζούκι. Βραβεύτηκαν, επίσης, οι Ιωάννα Πατεράκη και Νάσια Ζαμπετάκη (χορός), η Αλτέα Χάσα (τραγούδι) και η Αναστασία Καρτσωνάκη (πιάνο).

     Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε συλλογή τυποποιημένων τροφίμων και φαρμακευτικών ειδών (π.χ. φάρμακα, είδη πρώτης ανάγκης κ.ά.), τα οποία θα διατεθούν στο «Αννουσάκειο Ίδρυμα» της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου. 


Φωτογραφίες

Παρουσίαση παιδιών
Κριτική επιτροπή
Κριτική επιτροπή 2
Συλλογή τυποποιημένων τροφίμων και φαρμακευτικών ειδών