«Ερωτόκριτος. Το παραμύθι της Κρήτης» στην ΟΑΚ

Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2020

Την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020, 40 μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξης από το 2ο Δημοτικό Μουρνιών, επισκέφθηκαν την ΟΑΚ για να παρακολουθήσουν το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με τίτλο: «Ερωτόκριτος. Το παραμύθι της Κρήτης», το οποίο υλοποιεί την τρέχουσα σχολική χρονιά η ΟΑΚ, με αφορμή την ανακήρυξη του 2019 ως «Έτος Ερωτόκριτου».

Οι μαθητές  ενημερώθηκαν από την επιστημονική συνεργάτιδα του Ιδρύματος Μαρία Χατζηαποστόλου, για τη ζωή και το έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου, το ιστορικό πλαίσιο της εποχής, τη διαχρονικότητα του «Ερωτόκριτου», την επίδραση σε σημαντικούς καλλιτέχνες και κυρίως για τις πανανθρώπινες αξίες που ο συγγραφέας πρεσβεύει μέσα από το επικό αυτό έργο.

Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία ν’ ακούσουν από τον επιστημονικό συνεργάτη και Βιβλιοθηκονόμο της ΟΑΚ, Ιωάννη Μουντογιαννάκη, την ιστορία του Ερωτόκριτου από το βιβλίο «Ο πρώτος μου Κορνάρος: Ερωτόκριτος», της συγγραφέως Λίνας Σωτηροπούλου και να συζητήσουν για τη δύναμη της αγάπης και τις διαχρονικές αξίες του έργου.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το video στο οποίο 77 καλλιτέχνες ερμηνεύουν τον Ερωτόκριτο, πρεσβεύοντας με αυτόν τον τρόπο, οικολογικά μηνύματα, ενώ η επίσκεψη συνεχίστηκε και σε άλλους χώρους του Ιδρύματος, όπως το Ιερό Παρεκκλήσι των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, Φωτιστών των Σλάβων και ολοκληρώθηκε στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος, «Το Φως», όπου ο Επιστημονικός Συνεργάτης και Βιβλιοθηκονόμος Ιωάννης Μουντογιαννάκης, ενημέρωσε τους μαθητές, για το έργο και τη δράση της Βιβλιοθήκης.


Φωτογραφίες

-
-
-
-