«Ερωτόκριτος. Το παραμύθι της Κρήτης» στην ΟΑΚ

Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2019

Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019, 60 μαθητές της Β΄ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κουνουπιδιανών, επισκέφθηκαν την ΟΑΚ για να παρακολουθήσουν το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με τίτλο: «Ερωτόκριτος. Το παραμύθι της Κρήτης», το οποίο υλοποιεί την τρέχουσα σχολική χρονιά η ΟΑΚ, με αφορμή την ανακήρυξη του 2019 ως «Έτος Ερωτόκριτου».

Τους μαθητές υποδέχθηκε η επιστημονική συνεργάτιδα του Ιδρύματος, Εμμανουέλα Λαρεντζάκη, η οποία τους μίλησε για την έννοια του Συνεδρίου, ενώ στη συνέχεια, η επιστημονική συνεργάτιδα του Ιδρύματος, Μαρία Χατζηαποστόλου, τους ενημέρωσε για τη διαχρονικότητα του «Ερωτόκριτου» και τους διάβασε την ιστορία του Ερωτόκριτου από το βιβλίο «Ο πρώτος μου Κορνάρος: Ερωτόκριτος», της συγγραφέως Λίνας Σωτηροπούλου.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το video στο οποίο 77 καλλιτέχνες ερμηνεύουν τον «Ερωτόκριτο», πρεσβεύοντας με αυτόν τον τρόπο, οικολογικά μηνύματα.

Τέλος, ο επιστημονικός συνεργάτης και Υπεύθυνος του Ινστιτούτου Θεολογίας και Οικολογίας της ΟΑΚ, Αντώνης Καλογεράκης –μέσα από την προβολή οπτικοακουστικού υλικού– ενημέρωσε τους μαθητές για τη σημασία της ανακύκλωσης, καθώς και για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε το περιβάλλον.

 

 


Φωτογραφίες

-
-
-