Ερωτόκριτος. Το παραμύθι της Κρήτης» στην ΟΑΚ

Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019

Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019, 35 μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης από το 1o Δημοτικό Σχολείο Νέας Κυδωνίας μαζί με τους δασκάλους τους, επισκέφθηκαν την ΟΑΚ για να παρακολουθήσουν το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με τίτλο: «Ερωτόκριτος. Το παραμύθι της Κρήτης», το οποίο υλοποιεί την τρέχουσα σχολική χρονιά η ΟΑΚ, με αφορμή την ανακήρυξη του 2019 ως «Έτος Ερωτόκριτου».

Οι μαθητές  ενημερώθηκαν από την επιστημονική συνεργάτιδα του Ιδρύματος Μαρία Χατζηαποστόλου, για τη ζωή και το έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου, το ιστορικό πλαίσιο της εποχής, τη διαχρονικότητα του «Ερωτόκριτου», την επίδραση σε σημαντικούς καλλιτέχνες και κυρίως για τις πανανθρώπινες αξίες που ο συγγραφέας πρεσβεύει μέσα από το επικό αυτό έργο.

Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από τον επιστημονικό συνεργάτη και Βιβλιοθηκονόμο της ΟΑΚ, Ιωάννη Μουντογιαννάκη, την ιστορία του Ερωτόκριτου από το βιβλίο «Ο πρώτος μου Κορνάρος: Ερωτόκριτος», της συγγραφέως Λίνας Σωτηροπούλου και να συζητήσουν για τη δύναμη της αγάπης και τις διαχρονικές αξίες του έργου.

Οι μαθητές παρακολούθησαν, επίσης, το video στο οποίο 77 καλλιτέχνες ερμηνεύουν τον «Ερωτόκριτο», πρεσβεύοντας με αυτόν τον τρόπο, οικολογικά μηνύματα.

Ακολούθησε περιήγηση στην Αίθουσα όπου φυλάσσονται τα αντίγραφα του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου από την ταινία του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, “El Greco”, όπως και η Εικαστική Έκθεση της κ. Πέπης Χατζηδάκη με θέμα: «Οι δικοί μου πρόσφυγες».

Τέλος, οδηγήθηκαν στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος, «Το Φως» όπου ενημερώθηκαν για τη συλλογή της Βιβλιοθήκης, αλλά και την αξία του βιβλίου στη ζωή του ανθρώπου.


Φωτογραφίες

-
-
-
-