Επίσκεψη των Φίλων του Αγίου Όρους στην ΟΑΚ

    

 

     Την Τρίτη 3 Ιουλίου 2018 επισκέφθηκε την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) 36μελής ομάδα των Φίλων του Αγίου Όρους με Υπεύθυνο Συνοδό τον π. Εφραίμ από την Ιερά Μονή Φιλοθέου του Αγίου Όρους.

     Την ομάδα υποδέχθηκε και καλωσόρισε η Επιστημονική Συνεργάτιδα του Ιδρύματος Μαρία Χατζηαποστόλου, η οποία αφού παρουσίασε συνοπτικά την ιστορία και το έργο της Ακαδημίας και συζήτησε διεξοδικά με τους παρευρισκομένους, τους περιήγαγε στους πιο νευραλγικούς χώρους της ΟΑΚ (Παλαιά Αίθουσα, Ιερό Παρεκκλήσι Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, Αίθουσα όπου φυλάσσονται τα αντίγραφα από την ταινία “El Greco” του Γιάννη Σμαραγδή, Νέα Αίθουσα).

     Η ομάδα έκανε ένα πέρασμα από τη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος «Το Φως», όπου ο Βιβλιοθηκονόμος και Επιστημονικός Συνεργάτης της ΟΑΚ, Ιωάννης Μουντογιαννάκης, παρουσίασε τις δράσεις και τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Βιβλιοθήκης.

     Η επίσκεψη της ομάδας ολοκληρώθηκε στο Μουσείο Κρητικών Βοτάνων της ΟΑΚ, όπου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ευεργετική δράση των βοτάνων στη ζωή μας, καθώς και για την πλούσια κρητική χλωρίδα.