Επίσκεψη Σχολείου στην ΟΑΚ

Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019

Την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019, 55 μαθητές της Α’ και Β’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αγροκηπίου, μαζί με τις δασκάλες τους, επισκέφθηκαν το Ίδρυμά μας και πραγματοποίησαν «Μία βόλτα στην ΟΑΚ».

Τους μαθητές υποδέχθηκε και καλωσόρισε η επιστημονική συνεργάτιδα Εμμανουέλα Λαρεντζάκη, η οποία τους μίλησε για την ιστορία και το έργο της ΟΑΚ, καθώς και για την καλλιέργεια του διαλόγου που πραγματοποιείται στις συνεδριακές και επιστημονικές δραστηριότητες του Ιδρύματος.

Στη συνέχεια, ο επιστημονικός συνεργάτης και Βιβλιοθηκονόμος της ΟΑΚ, Ιωάννης Μουντογιαννάκης, τους μίλησε για το Διεθνές Πρόγραμμα Λόγου και Τέχνης της Ακαδημίας, «Πρόσωπο προς πρόσωπο», ενώ περιηγήθηκαν στους χώρους του Ιδρύματος και πιο συγκεκριμένα στο Ιερό Παρεκκλήσι των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, Φωτιστών των Σλάβων. Εκεί ενημερώθηκαν, από τον ίδιο, για τη ζωή και το έργο των δύο Αγίων, καθώς και για τους συμβολισμούς της θείας Λατρείας. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος, «Το Φως», όπου ενημερώθηκαν για το έργο και τη δράση της.

Τέλος, οι μαθητές περιηγήθηκαν στην Αίθουσα όπου φυλάσσονται τα αντίγραφα των έργων του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου από την ταινία του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, “El Greco”, ενώ είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν την Εικαστική Έκθεση της Πέπης Χατζηδάκη, με θέμα: «Οι δικοί μου πρόσφυγες», αλλά και την Έκθεση Φωτογραφίας του Νικολάου Μαγγίνα, φωτογράφου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που έχει ως θέμα τη ζωή και το έργο του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου Α΄.


Φωτογραφίες

-
-
-
-