Επίσκεψη Σχολείου στην ΟΑΚ

Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018

     Την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018, 30 μαθητές από την Ε΄ Τάξη του  Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας, μαζί με τους δασκάλους τους, επισκέφθηκαν την ΟΑΚ, για να παρακολουθήσουν το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Διαδραστικό – Βιωματικό Εργαστήριο Ανακύκλωσης Χαρτιού. Εισαγωγή στις Ήπιες Πηγές Ενέργειας με έμφαση στην Εξοικονόμηση Πόρων».

    Τους μαθητές υποδέχθηκε η επιστημονική συνεργάτιδα της ΟΑΚ, Εμμανουέλα Λαρεντζάκη, η οποία τους μίλησε για την πεντηκονταετή ιστορία και την επιστημονική προσφορά του Ιδρύματος, καθώς και για την έννοια του Συμποσίου.

    Αμέσως μετά, ο επιστημονικός συνεργάτης του Ιδρύματος και Υπεύθυνος του Ινστιτούτου Θεολογίας και Οικολογίας (ΙΘΟ), Αντώνης Καλογεράκης, συζήτησε με τα παιδιά για τη σημασία της ανακύκλωσης και υλοποίησε διαδραστικό βιωματικό εργαστήριο, βοηθώντας τους μαθητές ν’ ακολουθήσουν τα στάδια της ανακύκλωσης και να δημιουργήσουν το δικό τους ανακυκλωμένο χαρτί, καλλιεργώντας με αυτόν τον τρόπο τη φιλοσοφία του σεβασμού προς το περιβάλλον. Τα παιδιά είχαν, επίσης, την ευκαιρία να παίξουν με το ηλιακό ελικόπτερο του Ινστιτούτου Θεολογίας και Οικολογίας.

   Παράλληλα, οι μαθητές έκαναν «Μία βόλτα στην ΟΑΚ» και περιηγήθηκαν στους χώρους του Ιδρύματος, από την επιστημονική συνεργάτιδα Μαρία Χατζηαποστόλου και πιο συγκεκριμένα στο Παρεκκλήσι των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος «Το Φως», στην Αίθουσα όπου φυλάσσονται τα αντίγραφα του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου από την ταινία του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, “El Greco”, στην Εικαστική Έκθεση της κ. Πέπης Χατζηδάκη με θέμα: «Οι δικοί μου πρόσφυγες», αλλά και στην Έκθεση Φωτογραφίας του κ. Νικολάου Μαγγίνα, που ως θέμα της έχει τη ζωή και το έργο του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου Α΄.


Φωτογραφίες

-
-
-
-