Επίσκεψη Σχολείου στην ΟΑΚ

Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2018

     Τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018, επισκέφθηκαν την ΟΑΚ 35 μαθητές από την ΣΤ΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας και με αφορμή το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Δομήνικος Θεοτοκόπουλος: ο ζωγράφος του Θεού, έκαναν παράλληλα Μία βόλτα στην ΟΑΚ.

     Τους μαθητές καλωσόρισε στην Παλαιά Αίθουσα της ΟΑΚ, η Επιστημονική Συνεργάτιδα, Εμμανουέλα Λαρεντζάκη, η οποία τους ενημέρωσε για την ιστορία και το έργο του Ιδρύματος, καθώς και για τη συνεδριακή του διάσταση και δράση.

     Στη συνέχεια, οι μαθητές κατευθύνθηκαν στο Παρεκκλήσι των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, Φωτιστών των Σλάβων και ενημερώθηκαν για τη ζωή και το έργο των δύο αγίων, αλλά και τους συμβολισμούς της θείας Λατρείας από την Επιστημονική Συνεργάτιδα της ΟΑΚ, Μαρία Χατζηαποστόλου, ενώ αμέσως μετά, οδηγήθηκαν στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος, «Το Φως» όπου ενημερώθηκαν για τη συλλογή της Βιβλιοθήκης, αλλά και την αξία του βιβλίου στη ζωή του ανθρώπου.

     Ακολούθησε περιήγηση στην Αίθουσα όπου φυλάσσονται τα αντίγραφα του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου από την ταινία του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, “El Greco”, από την Επιστημονική Συνεργάτιδα του Ιδρύματος, Μαρία Χατζηαποστόλου, αλλά παράλληλα οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν την Εικαστική Έκθεση της κ. Πέπης Χατζηδάκη με θέμα: «Οι δικοί μου πρόσφυγες», αλλά και την Έκθεση Φωτογραφίας του κ. Νικολάου Μαγγίνα, με πλούσιο υλικό από τη ζωή και το έργο του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου Α΄.

     Τέλος, πραγματοποιήθηκε περίπατος στο καλντερίμι της ΟΑΚ, επίσκεψη στο Μουσείο Κρητικών Βοτάνων “Herbarium Jacques Zaffran” και ενημέρωση για τις Περιβαλλοντικές Δράσεις του Ιδρύματος, από τον Επιστημονικό Συνεργάτη της ΟΑΚ και Υπεύθυνο του Ινστιτούτου Θεολογίας και Οικολογίας (ΙΘΟ), Αντώνη Καλογεράκη, ο οποίος ενημέρωσε παράλληλα τους μαθητές για την ευεργετική δράση των βοτάνων στη ζωή μας.


Φωτογραφίες

-
-
-
-
-