Επίσκεψη σχολείου στην ΟΑΚ

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018

Την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018, 41 μαθητές από τις Β΄ και Δ΄ Τάξεις του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Ιωάννη Χανίων, μαζί με τους δασκάλους τους, έκαναν «Μία βόλτα στην ΟΑΚ»,

 

     Την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018, 41 μαθητές από τις Β΄ και Δ΄ Τάξεις του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Ιωάννη Χανίων, μαζί με τους δασκάλους τους, έκαναν «Μία βόλτα στην ΟΑΚ», έχοντας ως επίκεντρο τα περιβαλλοντικά θέματα και ιδιαίτερα την ανακύκλωση και παρακολουθώντας  το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Διαδραστικό – Βιωματικό Εργαστήριο Ανακύκλωσης Χαρτιού. Εισαγωγή στις Ήπιες Πηγές Ενέργειας με έμφαση στην Εξοικονόμηση Πόρων». 

     Τους μαθητές υποδέχθηκε η επιστημονική συνεργάτιδα της ΟΑΚ, κ. Εμμανουέλα Λαρεντζάκη, η οποία μίλησε στους μαθητές για την ιστορία και την επιστημονική προσφορά του Ιδρύματος.

     Αμέσως μετά, ο επιστημονικός συνεργάτης του Ιδρύματος, κ. Αντώνης Καλογεράκης, συζήτησε με τα παιδιά για τη σημασία της ανακύκλωσης και υλοποίησε διαδραστικό βιωματικό εργαστήριο, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία ν’ ακολουθήσουν τα ίδια τα βήματα της ανακύκλωσης και να δημιουργήσουν το δικό τους ανακυκλωμένο χαρτί, αποκτώντας τις ανάλογες γνώσεις και καλλιεργώντας τη φιλοσοφία του σεβασμού προς το περιβάλλον, καθώς και της αναγνώρισης της σημασίας της κρητικής χλωρίδας, γεγονός που συνδέεται άμεσα με τη ζωή και την υγεία του ανθρώπου.

     Κατά το τέλος της περιήγησης, ο κ. Καλογεράκης συνόδευσε τους μαθητές στο καλντερίμι της ΟΑΚ, όπου περπάτησαν μαζί στη φύση συζητώντας για τα αγαθά που προσφέρει η Κρητική γη σε όλες τις ηλικίες. Τα παιδιά είδαν τα φωτοβολταϊκά συστήματα πάνω στις στέγες των κτιρίων του Ιδρύματος, έπαιξαν με το ηλιακό ελικόπτερο του Ινστιτούτου Θεολογίας και Οικολογίας και κουβέντιασαν για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Η βόλτα στην ΟΑΚ, έκλεισε με επίσκεψη στο Μουσείο Κρητικών Βοτάνων, όπως και με περιήγηση στο χώρο φιλοξενίας διαφόρων ειδών της Κρητικής Πανίδας, το οποίο διαθέτει η παρακείμενη Μονή Γωνιάς.

 


Φωτογραφίες

Στο καλντερίμι της ΟΑΚ
Στο καλντερίμι της ΟΑΚ 2
Στο καλντερίμι της ΟΑΚ 3