Επίσκεψη σχολείου στην ΟΑΚ

Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2018

Την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018, 66 μαθητές από τις Τάξεις Α΄ και Γ΄ του Γυμνασίου Αλικιανού μαζί με τους καθηγητές τους, έκαναν «Μία βόλτα στην ΟΑΚ», έχοντας ως επίκεντρο τα περιβαλλοντικά θέματα, αλλά και την ενημέρωση για τη ζωή και το έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, παγκοσμίως γνωστού ως “El Greco”.

  Την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018, 66 μαθητές απο τις Τάξεις Α' και Γ' του Γυμνασίου Αλικιανού μαζί με τους καθηγητές τους, έκαναν "Μια βόλτα στην ΟΑΚ", έχοντας ως επίκεντρο τα περιβαλλοντικά θέματα, αλλά και την ενημέρωση για τη ζωή και το έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, παγκοσμίως γνωστού ως "El Greco".

  Τους μαθητές υποδέχθηκε η επιστημονική συνεργάτιδα της ΟΑΚ κ. Εμμανουέλα Λαρεντζάκη, η οποία τους μίλησε για την ιστορία και την επιστημονική προσφορά του Ιδρύματος και τους παρουσίασε συνοπτικά τις πολύπλευρες δράσεις που λαμβάνουν χώρα στην ΟΑΚ.

  Αμέσως μετά, οι μαθητές χωρίστηκαν σε δυο ομάδες, ανάλογα με την επιλογή τους. Τη μία ομάδα συνόδευσε στο Μουσείο Κρητικών Βοτάνων της ΟΑΚ ο επιστημονικός συνεργάτης του Ιδρύματος κ. Αντώνης Καλογεράκης, ο οποίος τους  μίλησε για τον σεβασμό προς το περιβάλλον τον οποίο οφείλουμε να έχουμε κάνοντας ειδική αναφορά στην κρητική χλωρίδα και ιδιαίτερα στη μεγάλη σπουδαιότητα των ενδημικών κρητικών βοτάνων, αλλά και των φυτών που αναφέρονται στην Αγία Γραφή.

  Παράλληλα, η επιστημονική συνεργάτιδα της ΟΑΚ, κ. Μαρία Χατζηαποστόλου, οδήγησε τους μαθητές της δεύτερης ομάδας στο Κρητικό σαλόνι της ΟΑΚ, όπου υπάρχουν τρία πρωτότυπα έργα από την ταινία του Γιάννη Σμαραγδή "El Greco", αλλά στην αίθουσα όπου φυλάσσονται τα αντίγραφα από την ίδια ταινία, μιλώντας τους για τον μεγάλο Κρητικό και ταυτοχρόνως οικουμενικό ζωγράφο, Δομήνικο Θεοτοκόπουλο.

  Οι μαθητές είχαν, επίσης, την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την Έκθεση της Εικαστικού κ. Πέπης Χατζηδάκη με θέμα "Οι δικοί μου Πρόσφυγες", η οποία φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, καθώς και να συζητήσουν για το δράμα των σύγχρονων προσφύγων, οι οποίοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές εστίες τους και ν' αναζητήσουν μια νέα πατρίδα.

 


Φωτογραφίες

Γυμνάσιο Αλικιανού Χανίων