Επίσκεψη σχολείου για «Μία βόλτα στην ΟΑΚ»

Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2019

Την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019, επισκέφθηκαν την ΟΑΚ, 46 μαθητές των Τάξεων Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ του Δημοτικού Σχολείου Χωραφακίων, μαζί με τους δασκάλους τους, για «Μία Βόλτα στην ΟΑΚ». Τους μαθητές υποδέχθηκε η επιστημονική συνεργάτιδα του Ιδρύματος Εμμανουέλα Λαρεντζάκη, στην Παλαιά Αίθουσα του Ιδρύματος, όπου τους μίλησε για την ιστορία και το έργο της ΟΑΚ.

Στη συνέχεια, οι μαθητές περιηγήθηκαν στο Ιερό Παρεκκλήσι των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, όπου έμαθαν, από την επιστημονική συνεργάτιδα Μαρία Χατζηαποστόλου, για τους συμβολισμούς της Θείας Λατρείας, ενώ επισκέφθηκαν την περιοδική Έκθεση «Αλληλεγγύη και Αντίσταση», που συνδιοργανώνουν το Ίδρυμα Friedrich-Ebert-Stiftung και η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης, τα αντίγραφα του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου από την ταινία του σκηνοθέτη Ιωάννη Σμαραγδή, “El Greco” και την Εικαστική Έκθεση της Πέπης Χατζηδάκη με θέμα: «Οι δικοί μου πρόσφυγες».

«Η βόλτα στην ΟΑΚ» ολοκληρώθηκε στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος, «Το Φως», όπου οι μαθητές ενημερώθηκαν για τη δράση και το σκοπό της Βιβλιοθήκης, από τον επιστημονικό συνεργάτη και Βιβλιοθηκονόμο της ΟΑΚ, Ιωάννη Μουντογιαννάκη, ενώ είχαν, επίσης, την ευκαιρία να παίξουν με την καθοδήγηση του κ. Μουντογιαννάκη το παιχνίδι «Έχουμε στόχους!», το οποίο δημιουργήθηκε από τον ΟΗΕ με σκοπό να συμβάλει στην κατανόηση των Στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, το πώς επηρεάζουν τη ζωή μας και κυρίως πως μπορούμε να συμβάλλουμε κάθε ημέρα για να πετύχουμε αυτούς τους 17 στόχους έως το 2030 και «να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο παίζοντας!», όπως είναι το σύνθημα του παιχνιδιού.


Φωτογραφίες

-
-
-
-
-