Επίσκεψη Σπουδαστών της Μαγειρικής Τέχνης ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ Ταυρωνίτη στην ΟΑΚ

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018

Την Τρίτη 13 και την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018, 44 σπουδαστές από την Επαγγελματική Σχολή Μαγειρικής Τέχνης (ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ)

 

     Την Τρίτη 13 και την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018, 44 σπουδαστές από την Επαγγελματική Σχολή Μαγειρικής Τέχνης (ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ), από τον Ταυρωνίτη Χανίων, επισκέφθηκαν την ΟΑΚ.

     Τους σπουδαστές υποδέχθηκε ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος, Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, ο οποίος τους μίλησε για τη σημασία της Μαγειρικής Τέχνης και τη σχέση της με την εκκλησιαστική παράδοση, τη σπουδαιότητα της νηστείας, την αξία των ποιοτικών πρώτων υλών, καθώς και των βιολογικών και τοπικών προϊόντων.

     Στη συνέχεια, οι σπουδαστές οδηγήθηκαν στους χώρους της κουζίνας της ΟΑΚ, όπου γεύθηκαν τα εδέσματα και συζήτησαν στην πράξη για το επάγγελμα του μάγειρα και τις αντιξοότητές του, με τον Αρχιμάγειρα της ΟΑΚ, Ιωάννη Κατσιφαράκη. Ο κ. Κατσιφαράκης περιήγησε τους σπουδαστές στην κουζίνα και τους έδειξε τον εξοπλισμό και τις δυνατότητες που ο χώρος διαθέτει, κάνοντας παράλληλα αναφορά στη διατροφική κάλυψη των αναγκών των μεγάλων συνεδρίων που το Ίδρυμα δύναται να παρέχει.

     Ακολούθως, ο επιστημονικός συνεργάτης της ΟΑΚ, κ. Αντώνης Καλογεράκης, επισκέφθηκαν μαζί με τους σπουδαστές τη Μεγάλη Αίθουσα και το καλντερίμι της ΟΑΚ, όπου τους μίλησε για την κλιματική αλλαγή και τη χρήση φωτοβολταϊκών, αλλά και στο Μουσείο Κρητικών Βοτάνων, όπου τους παρουσίασε τα χόρτα της κρητικής γης και τη χρήση τους σε καθημερινή βάση για την κάλυψη των γαστρονομικών μας αναγκών. Παράλληλα, ο κ. Καλογεράκης τόνισε τη διατροφική αξία των βοτάνων, κάνοντας ταυτοχρόνως αναφορά στο επιστημονικό έργο του Γάλλου Καθηγητή κ. Jacques Zaffran και την πολυσήμαντη προσφορά του στο Ίδρυμα. Οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να δουν τη σπάνια ενδημική κρητική τουλίπα ν’ ανθίζει!

     Έπειτα, οι σπουδαστές επισκέφθηκαν τη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος «Το Φως» και ενημερώθηκαν για τις εκπαιδευτικές δράσεις και τη λειτουργία της Βιβλιοθήκης από τον Βιβλιοθηκονόμο της ΟΑΚ, κ. Ιωάννη Μουντογιαννάκη.

     Οι σπουδαστές επισκέφθηκαν, επίσης, τα αντίγραφα των έργων του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου που φυλάσσονται στους χώρους της ΟΑΚ, καθώς και την Εικαστική Έκθεση της κ. Πέπης Χατζηδάκη με θέμα: «Οι δικοί μου πρόσφυγες», που φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος. Εκεί ενημερώθηκαν από την επιστημονική συνεργάτιδα του Ιδρύματος, Μαρία Χατζηαποστόλου, για τη δύναμη της Τέχνης, το προσφυγικό δράμα και την ευθύνη όλων μας, αλλά και για το Πρόγραμμα Τέχνης και Λόγου της ΟΑΚ, «Πρόσωπο προς πρόσωπο».


Φωτογραφίες

Στους χώρους της Κουζίνας της ΟΑΚ
Οι σπουδαστές της Μαγειρικής Τέχνης  ΕΠΑ.Σ  ΟΑΕΔ