Επίσκεψη κ. Βασίλη Διγαλάκη, Βουλευτή Χανίων της ΝΔ, στην ΟΑΚ

Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021

Συνάντηση συνεργασίας, μεταξύ του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου και του κ. Βασιλείου Διγαλάκη, Βουλευτή Χανίων της ΝΔ και Προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, με την παρουσία του Δρος Κων. Β. Ζορμπά, Γενικού Διευθυντού της ΟΑΚ, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο έργο και τη δυναμική του Ιδρύματος, τόσο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όσο και τα προηγούμενα χρόνια, για την προώθηση της κοινωνικής συνοχής, μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα.

Επίσης, τονίσθηκε ο ρόλος της Θρησκείας στο σημερινό γίγνεσθαι, αλλά και η αποστολή της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης σε τοπικό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. Η εμπιστοσύνη σε έναν ανοικτό διάλογο είναι καίριο θέμα στην επίλυση των προβλημάτων. Η Ακαδημία προσφέρει έναν προστατευμένο χώρο στον οποίο ο αποφασιστικός παράγοντας δεν είναι η εξουσία, αλλά ο διαλεκτικός λόγος, πρόσωπο προς πρόσωπο, προκειμένου να αναπτυχθούν βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον κ. Διγαλάκη για την όλη υποστήριξή του σε θέματα που αφορούν το Ίδρυμα και τη συνεργατική του διάθεση να επιλυθούν χρονίζοντα θέματα, αλλά και να εξευρεθούν νέες λύσεις για τη βιωσιμότητα της Ακαδημίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Διγαλάκης εξήρε το σημαντικό εκπαιδευτικό, περιβαλλοντικό και θεολογικό έργο της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, που υπερβαίνει τα σύνορα της Χώρας, αποτελώντας ένα αξιοσημείωτο φωτεινό παράδειγμα, με σημείο αναφοράς τα Χανιά και την Κρήτη. Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη διαρκούς έμπρακτης στήριξης της ΟΑΚ, με το βλέμμα στο μέλλον και τα νέα δεδομένα που δημιουργούν, μεταξύ άλλων, και οι εξελίξεις στον τεχνολογικό τομέα, σημειώνοντας ότι σε αυτή τη διαδικασία ήταν και θα συνεχίσει να είναι παρών.


Φωτογραφίες

-
-