Επίσκεψη Ενορίας στην ΟΑΚ

Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2019

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019, επισκέφθηκαν την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, 52 μέλη του Κατηχητικού της Ενορίας του Αγίου Κωνσταντίνου Ρεθύμνου, για να γνωρίσουν τους χώρους της ΟΑΚ και να ενημερωθούν από κοντά για το έργο του Ιδρύματος.

Τους επισκέπτες υποδέχθηκε και καλωσόρισε ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος, Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, ο οποίους ενημέρωσε τα παιδιά για τις έννοιες του διαλόγου και της Ακαδημίας, καθώς και για την ιστορία του Ιδρύματος. Στη συνέχεια, η επιστημονική συνεργάτιδα του Ιδρύματος, Μαρία Χατζηαποστόλου, ενημέρωσε τους επισκέπτες για το πολυδιάστατο έργο και τη συνεδριακή δράση του Ιδρύματος και στη συνέχεια τους περιήγαγε στους χώρους της Ακαδημίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι επισκέπτες οδηγήθηκαν στο Ιερό Παρεκκλήσι των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, στη Βιβλιοθήκη «Το Φως» του Ιδρύματος, καθώς και στην Αίθουσα όπου φυλάσσονται τα αντίγραφα του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου από την ταινία του σκηνοθέτη Ιωάννη Σμαραγδή, “El Greco”, μαθαίνοντας για τον μεγάλο ζωγράφο της Κρήτης.

Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν την Εικαστική Έκθεση της Πέπης Χατζηδάκη, με θέμα: «Οι δικοί μου πρόσφυγες», μαθαίνοντας το σεβασμό στο διαφορετικό, την Έκθεση «Αλληλεγγύη και Αντίσταση. Η στήριξη της ελληνικής αντίστασης ενάντια στη στρατιωτική χούντα από τα γερμανικά κόμματα, συνδικάτα και πολιτικά ιδρύματα (1967-1974)», που συνδιοργανώνει η ΟΑΚ μαζί με το Ίδρυμα Friedrich-Ebert-Stiftung, αλλά και την Έκθεση Αγιογραφίας που δημιουργήθηκε από τη δωρεά των έργων των αγιογράφων που συμμετείχαν στο Διεθνές Συμπόσιο Σύγχρονης Εικονογραφικής Τέχνης, το οποίο διοργάνωσε η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.), στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων αφιερωμένων στα 25 χρόνια από την ίδρυσή της, σε συνεργασία με το Ίδρυμα. Η Έκθεση αυτή θα καλύψει τις ανάγκες του νέου Εκπαιδευτικού Προγράμματος της ΟΑΚ, «Η ΕΙΚΟΝΑ. Χθες, σήμερα, αύριο».

Στη συνέχεια, οι επισκέπτες οδηγήθηκαν στη Μεγάλη Αίθουσα του Ιδρύματος όπου πραγματοποιήθηκε η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας και συζήτησαν για τη σπουδαιότητά της Συνόδου για τους πιστούς, «κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως» και όλη την οικουμένη.


Φωτογραφίες

-
-
-