Ελληνικό Θερινό Ψυχόδραμα στην ΟΑΚ

Πέμπτη, 8 Αυγούστου 2019

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 3ης Ελληνικής Θερινής Ακαδημίας για το Ψυχόδραμα, που διοργάνωσε το «Κέντρο Ψυχοδραματικών Συναντήσεων Αθηνών», για τρίτη φορά στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) και διήρκησε από τις 1 έως τις 6 Αυγούστου 2019.

Κατά την έναρξη, ο υπεύθυνος και εμπνευστής του συνεδρίου, Ψυχίατρος και Ψυχοθεραπευτής, Δρ Στυλιανός Λαγαράκης, στον εναρκτήριο Χαιρετισμό του, τόνισε την αγάπη και τον θαυμασμό όλων για την Κρήτη, θυμίζοντας στους παρευρισκομένους τις ιδιαίτερες ομορφιές και τη σπουδαία ιστορία του τόπου και εκφράζοντας παράλληλα τη χαρά του, για την ολοένα αυξανόμενη συμμετοχή στο εν λόγω συνέδριο.

Αμέσως μετά, η υπεύθυνη εκ μέρους της ΟΑΚ, επιστημονική συνεργάτιδα Αικατερίνη Καρκαλά, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες, παρουσιάζοντας με συνοπτικό τρόπο, την ιστορία, το έργο και τις δράσεις του Ιδρύματος, ευχόμενη καλή επιτυχία στη διεξαγωγή του συνεδρίου.

Το σύνολο των επιστημονικών δραστηριοτήτων αναφερόταν στην Ολομέλεια με ειδικές εισηγήσεις, όσο και σε εξειδικευμένες, κατ’ ιδίαν ομάδες εργασίας, εντός και εκτός της ΟΑΚ. Οι συμμετέχοντες –επιστήμονες από διαφορετικές Χώρες της Ευρώπης και της Ασίας, την Αμερική και την Αυστραλία– έζησαν μία μοναδική εμπειρία, καθώς κατά τη διάρκεια του συνεδρίου είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν αξιοθέατα και περιοχές της Κρήτης, όπου γεύτηκαν την παραδοσιακή κρητική κουζίνα, μέσα στην αγκαλιά της κρητικής φιλοξενίας.

Η συνάντηση ανανεώθηκε για το 2020 και πάλι στους χώρους του Ιδρύματος, καθώς θεωρείται μία από τις σημαντικότερες δράσεις στο χώρο του Ψυχοδράματος.

 


Φωτογραφίες

-
-
-