Διεθνές Συνέδριο Φυσικής (International Conference on New Frontiers in Physics) στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019

Το Διεθνές Συνέδριο Φυσικής "International Conference on New Frontiers in Physics 2019" πρόκειται να διεξαχθεί στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) από τις 21 έως και τις 29  Αυγούστου 2019. Πιο αναλυτικά, κατά τη διάρκεια των εργασιών του «8ου Διεθνούς Συνεδρίου για τα Νέα Σύνορα της Φυσικής» (8th International Conference on New Frontiers in Physics, ICNFP 2019), το οποίο δίδει ιδιαίτερη έμφαση στη διεπιστημονικότητα, θα συζητηθούν από διεθνώς αναγνωρισμένους επιστήμονες, αλλά και μεταπτυχιακούς φοιτητές, από τα μεγαλύτερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, καθώς και το CERN (Conseil Européen pour la  Recherche Nucléaire), το μεγαλύτερο σε έκταση (πειραματικό) κέντρο πυρηνικών ερευνών και ειδικότερα επί της σωματιδιακής φυσικής στον κόσμο, θέματα των διαφόρων κλάδων της Φυσικής, όπως της φυσικής βαρέων ιόντων, της πυρηνικής φυσικής, της φυσικής στοιχειωδών σωματίων, της αστροφυσικής και της κοσμολογίας. Εκτός αυτού, θα συμμετάσχουν και επιστήμονες από παρεμφερείς κλάδους, π.χ. της μαθηματικής φυσικής, της κβαντικής οπτικής κ.ά. Επίσης, στο πλαίσιο του Συνεδρίου, στις 29 Αυγούστου 18:00-20:00, θα πραγματοποιηθεί στρογγυλή τράπεζα, με θέμα Επιστήμη, Θρησκεία, Φιλοσοφία και Τέχνη.

Κατά την έναρξη των εργασιών Συνεδρίου ο Δρ Κωνσταντίνος Β. Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, αναφέρθηκε στην ανάγκη μιας διεπιστημονικής προσέγγισης της σύγχρονης έρευνας και των Νέων Τεχνολογιών, οι οποίες δεν αλλάζουν μόνο τον τρόπο της εργασίας και της μελέτης, αλλά και τον τρόπο κατανόησης ολόκληρου του κόσμου.

Οι σύνεδροι κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Κρήτη θα επισκεφθούν Ιερές Μονές, καθώς και αξιοθέατα του νησιού σε ημερήσιες εκδρομές που έχουν προγραμματισθεί.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, θα πραγματοποιηθούν ποικίλες δημόσιες δράσεις:

Συγκεκριμένα, θα υπάρξουν  δύο δημόσιες εισηγήσεις με ελεύθερη είσοδο για το κοινό:

 

α)    Την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019 στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων – Νεώριο Μόρο (Ενετικό Λιμάνι Χανίων) και ώρα 21:00

- Άριες από το ρεπερτόριο κλασσικής μουσικής από τον Mikhail Nor.

- Ομιλία στα ελληνικά ανοιχτή στο κοινό, με τίτλο: «Η Σκοτεινή Πλευρά του ... Σύμπαντος (The Dark Side of the ... Universe)» από τον Δρ Γεώργιο Φανουράκη (Διευθυντής Ερευνών στο Ινστιτούτο Πυρηνικής και Σωματιδιακής Φυσικής "Δημόκριτος", Αθήνα).

β)    Την Τρίτη 27 Αυγούστου 2019 στην ΟΑΚ και ώρα 18:45-19:45

Ομιλία από τον Καθηγητή  Slava Mukhanov (Πανεπιστήμιο του Μονάχου, Γερμανία) στην αγγλική γλώσσα, ο οποίος έλαβε το επιστημονικό βραβείο Ντιράκ για το 2019 (Dirac Medal 2019), με θέμα "How predictive cosmological theories are?”.

 

Επίσης, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, θα υπάρξουν κοντσέρτα κλασικής μουσικής, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις της ΟΑΚ, με ελεύθερη είσοδο:

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019 και ώρα 21:20-22:30

Ruben Muradyan (πιάνο), Svetlana Nor (βιολί) και Vladimir Nor (τσέλο)

 

Τριτη 27 Αυγούστου 2019 και ώρα 21:30-22:30

Opera Gala, Καλλιόπη Πέτρου (σοπράνο) και Pietro Semenzato (πιάνο)

 

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019 και ώρα 21:30-22:30

Concert "Sacred Music", Καλλιόπη Πέτρου (σοπράνο) και Pietro Semenzato (πιάνο)             


Φωτογραφίες

-
-
-