Διαβάζοντας τον «Ερωτόκριτο. Το παραμύθι της Κρήτης» στην ΟΑΚ

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019

Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019, 46 μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης από το 9ο Δημοτικό Σχολείο Χαλέπας μαζί με τους δασκάλους τους, επισκέφθηκαν την ΟΑΚ για να παρακολουθήσουν το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με τίτλο: «Ερωτόκριτος. Το παραμύθι της Κρήτης», το οποίο υλοποιεί την τρέχουσα σχολική χρονιά η ΟΑΚ, με αφορμή την ανακήρυξη του 2019 ως «Έτος Ερωτόκριτου».

Οι μαθητές  ενημερώθηκαν από την επιστημονική συνεργάτιδα του Ιδρύματος Μαρία Χατζηαποστόλου, για τη ζωή και το έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου, το ιστορικό πλαίσιο της εποχής, τη διαχρονικότητα του «Ερωτόκριτου», την επίδραση σε σημαντικούς καλλιτέχνες και κυρίως για τις πανανθρώπινες αξίες που ο συγγραφέας πρεσβεύει μέσα από το επικό αυτό έργο.

Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από τον επιστημονικό συνεργάτη και Βιβλιοθηκονόμο της ΟΑΚ, Ιωάννη Μουντογιαννάκη, αλλά και να διαβάσουν οι ίδιοι –συμμετέχοντας ενεργά– την ιστορία του Ερωτόκριτου από το βιβλίο «Ο πρώτος μου Κορνάρος: Ερωτόκριτος», της συγγραφέως Λίνας Σωτηροπούλου και να συζητήσουν για τη δύναμη της αγάπης και τις διαχρονικές αξίες του έργου.

Οι μαθητές παρακολούθησαν, επίσης, το video στο οποίο 77 καλλιτέχνες ερμηνεύουν τον «Ερωτόκριτο», πρεσβεύοντας με αυτόν τον τρόπο, οικολογικά μηνύματα.


Φωτογραφίες

-
-
-
-